diumenge, 21 d’agost del 2011

TELESHAKESPEARE. Jorge Carrión.

Teleshakespeare
Jorge Carrión.
Errata Naturae Ed.
225 pàg.

Si sou seguidors de les sèries de televisió (d'última generació) aquest és el vostre llibre perquè les analitza des de diversos punts.
Si no les mireu o coneixeu, aquest assaig us en farà venir ganes!!!
(Perquè aquestes sèries, de fet, són quasi com novel·les convertides en imatge... N'hi han que tenen més de 3000 minuts, 50 hores, o sigui que són i funcionen, com històries llargues, perquè de fet són ficció, però amb algunes lleis pròpies...)

L'autor es fixa en algunes d'aquestes sèries ("Mad Men", "The Wire", "A dos metros bajos tierra", "Perdidos", "The good wife", "Los Soprano", etcètera...) per veure com funcionen, les seves característiques, d'on vénen, cap on van...

"Hablo de la capacidad que tienen ciertos espacios y, sobre todo, ciertos personajes de penetrar en la conciencia del lector, de convertirse en familiares, tanto en su miseria como en su esplendor. Estos dos polos se alternan en las escenas memorables de las teleseries, aquellas que -después del capítulo final- asociamos en la memoria, con una sacudida de adrenalina sentimental, con ciertos nombres y ciertos títulos."

Molt bò i súper ben escrit!

(Jorge Carrión també és l'autor de "Los muertos")

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada