dimarts, 19 de maig del 2015

LA CHICA DEL GRUPO. Kim Gordon

La chica del grupo
Kim Gordon
Contra ed.
2015
337 pàg.
Traducció de Montse Ballesteros

"Soy capaz de salir al escenario porque me imagino que es como si fuera a saltar de un acantilado."

Kim Gordon va ser durant 30 anys la baixista del grup Sonic Youth (una de les bandes més influents, innovadores i prolífiques de l'escena independent i underground nordamericana). Durant aquests anys també va ser la companya i després l'esposa de Thurston Moore, l'altre puntal, juntament amb ella del grup.

La separació de la parella, després de més de tres dècades de convivència, va ser la causa per finiquitar la trajectòria del grup. S'explica en un primer capítol molt íntim i dur però que serveix per introduïr al lector en la dinàmica del grup i també del què anirà venint al llibre.
Sempre sincera i senzilla, igual va intentar sempre ser Sonic Youth.

Hi ha, per exemple, Kurt Cobain i la seva pèrdua massa aviat; l'escena novayorquesa musical i artística, els inicis, les gires, però també la seva infància, juventut, els seus inicis artístics, l'arribada a la metropoli... Però també hi ha la maternitat i el compaginar la filla amb les gires; ser mare, dona i rockera...

"Incluso cuando estás en el ojo público, nunca acabas de entender qué impresión causas en los demás. Por alguna razón, Thurston y yo parecíamos conectar con una generación de personas nacidas a finales del baby boom que en algún momento de sus vidas habían vivido en ciudades, que habían tenido hijos en un intento de crear bebés rockeros y que no querían envejecer del mismo modo en que lo habían hecho sus padres. Compartían con sus hijos el gusto por la música. Aunque tuvieran cuarenta o cincuenta años, seguían teniendo un rescoldo de fuego, un dedo levantado, una mueca de burla, escondidos tras años de vida. A medida que pasaba el tiempo, parecía que, para muchos, Thurston y yo nos habíamos convertido en el símbolo de ese sentimiento."

Molt autèntica i honesta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada