diumenge, 25 de setembre del 2016

Un abril prodigiós - Elizabeth von Arnim

Elizabeth von Arnim
UN ABRIL PRODIGIÓS
El cercle de VIENA, 2016
Traducció de Dolors Udina

"En una tarda grisa i humida de febrer, com totes les de l’hivern londinenc, la senyora Wilkins, que fullejava The Times, es va trobar aquest anunci sorprenent: «Per a amants de les glicines i la llum del sol. Es lloga petit castell italià medieval a la riba del Mediterrani durant el mes d’abril amb servei inclòs.» I per uns instants es va imaginar a la Riviera italiana, lluny de la boira i, sobretot, lluny del seu marit!
 
Publicada el 1922, Un abril prodigios és una novel·la sobre quatre dones que trien ser independents."

 

Un castell, Itàlia, un abril, quatre dones angleses, quatre maneres diferents de florir.


Una meravella,  una lectura que t’atrapa, que et fa observadora de la bellesa de la primavera, de l’olor de les flors, de l’escalfor del sol, de la frescor del mediterrani que desperta de l’hivern.


La bondat, la bellesa, l’arrogància, l’alegria, quatre personatges femenins (dignes de la Jane Auster passades pel filtre de principis del S.XX) que comencen foscos i humits fins que reben els raigs de sol mediterrani.


Uns servents italians que reguen, cuinen i observen des d’un segon pla. (Ben bé com una comèdia Shakesperiana)


Uns capítols finals dignes de Dickens i el seu club Pickwick, per tant amb un bon humor que s’encomana i fa que com a lectora tanquis el llibre amb un somriure immens i unes ganes imperioses de compartir.


I una traducció al català, de la Dolors Udina, que fa que tot flueixi i floreixi com si s’hagués escrit en la nostra llengua.



2 comentaris:

  1. Un llibre de primaveres per a la tardor... Jo també "de vegades crec, ho crec de debò, que si s’hi pensa prou, s’aconsegueixen coses"!
    A la cistella, doncs, gràcies, Anna!

    ResponElimina
  2. THELMA & LOUISE de Ridley Scoutt, 1991.

    Amb les grans actrius GEENA DAVIS i SUSAN SARANDON. Road movie amb ganes de tornar a veure.
    Bona pel.lícula,a més considerada un mite del moviment feminista.

    Miu, Enchanted April té humor anglès,pinzellades feministes, història divertida, bona traducció de Dolors Udina, doncs què més es pot demanar?
    També té versió cinematogràfica.

    Imma C.

    ResponElimina