dijous, 15 de novembre del 2012

CONVERSACIONES CON DAVID FOSTER WALLACE. Stephen J. Burns (ed.)

Conversaciones con David Foster Wallace
Stephen J. Burn
Pálido Fuego Ed.
2012
238 pàg.
Trad. de José Luís Amores

Aquest recull d'entrevistes fetes durant tota la trajectòria d'aquest escriptor americà nascut el 1962 fins el seu suïcidi l'any 2008.

Foster Wallace és segurament l'autor més influent dels últims anys en les noves generacions d'escriptors.
El seu estil fragmentat, diferent i maximalista amb novel·les de 1000 pàgines, els temes que tocava (a les històries, contes, els assajos i els seus treballs periodístics...), una fascinació malaltisa pels mitjans de comunicació i la seva relació amb els espectadors, la personal manera de fer servir les notes a peu de pàgina, una barreja d'intensitat i humor... Va sorprendre a tothom quan va irrompre de molt jove i encara estudiant universitari amb la seva primera novel·la i ja mai va deixar de ser un escriptor únic i diferent.

El "Conversaciones..." permet veure cronològicament l'evolució i com ell va entenent i presentant periòdicament els seus treballs i la manera superdotada que tenia d'enfrontar-se conceptualment als entrevistadors. Ple de moments brillants i antològics.

"Simplemente se trata de la textura del mundo en el que vivo."

A les entrevistes es pot veure aquesta inteligència superdotada que sempre va estar i demostrar als seus treballs i ja es pot veure al mateix temps la seva ànima turmentada que el va acompanyar durant tota la seva vida...

"En lo que a mí respecta, el arte vital y prioritario es aquel que trata de lo que significa ser un ser humano."

Molt necessari per descobrir l'indispensable treball d'aquest autor o per enriquir la seva lectura amb noves prespectives si ja se'l coneix!!!


NOTA: Ara, una editorial nova, Edicions del Periscopi, anuncia una traducció al català de David Foster  Wallace!!!!

1 comentari:

  1. Gràcies Toni!!

    cada vegada que sento parlar d'un nou llibre, va el Toni i en fa l'entrada! ets un crack!

    ResponElimina