dilluns, 25 de novembre del 2013

ESCRIPTURA CREATIVA. Víctor Sunyol

Escriptura creativa. Recursos i estratègies
Víctor Sunyol
Eumo ed.
2013
185 pàg.



Com en qualsevol pràctica, l'escriptura té unes lleis internes (invisibles) que permeten un desenvolupament òptim i correcte d'aquesta activitat.

Víctor Sunyol (veterà poeta, escriptor i editor, amb molts anys d'ofici) presenta, ara, aquest manual que, tal com el seu títol indica, és un seguit de recursos i estratègies amb que obtindrem, si no la tenim ja, una bona escriptura.

Aquest volum està dividit en tres parts: Narrativa i Poesia   i cada apartat alhora en tres capítols. El primer hi ha activitats que ens deixaran descubrir i exercitar la imaginació, a treure idees de l'interior d'un mateix i del món que ens envolta. El segon exposa exercicis de creació i escriptura. I el tercer està dedicat a la creació i recreació a partir de textos ja donats.
Aquestes primeres dues parts, es podria dir que són més teòriques, amb fragments molt bons i ben triats que són clars exemples del què s'explica; perquè la tercera part (on apareix el Víctor Sunyol més lliure) són 48 consells pràctics i reals: 24 sobre l'escriptura i 24 de creativitat.

Indispensable i necessari!!

4 comentaris:

  1. M'ha agradat molt el llibre de Sunyol. Us recomano el portal Goodreads, podeu votar els llibres que llegiu i parlar amb lectors d'arreu, intercanviar impressions..molt enriquidor, en definitiva.

    M'agrada el vostre blog!

    ResponElimina
  2. Me l'apunte però ja mateix! Gràcies, Toni.

    ResponElimina
  3. El demanaré als Reis!! gràcies Toni!!

    ResponElimina
  4. Toni, fas molt bones recomanacions. Aquest també me l'apunto.

    ResponElimina