divendres, 4 de gener del 2019

Intèrpret d'emocions | Jhumpa Lahiri



Jhumpa Lahiri
Intèrpret d'emocions
Trad. de Joan Mateu i Besançon
Ed. Columna, 2000

És el primer llibre d'una autora que va començar trepitjant fort, va guanyar el Pulitzer amb aquest recull de contes. En ells hi trobem diferents històries de persones que tenen en comú ser de l'Índia, relats que transcorren allà, o contes que expliquen les vivències de les noves vides dels que van emigrar als USA,  com els seus pares i de retruc ella mateixa. Sempre amb la família com a marc de fons, quasi sempre la dona com a protagonista, sempre tractant les dificutats amb delicadesa. Sempre interpretant emocions que no tenen color, ni país d'origen,  ni religió, emocions universals.

Aquí a Cals Orfes ja la coneixíem perquè el Toni F. va recomanar-nos Una Terra estranya, que també és un recull, meravellós, de contes, de la mateixa temàtica i amb la mateixa sensibilitat i capacitat d'emocionar.

Us el recomano, tot i que és dificil de trobar, perquè està descatalogat, però no se sap mai, a vegades mires la prestatgeria d'algú i el trobes, que és el que em va passar a mi, o passeges per una biblioteca i hi coincideixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada