diumenge, 24 de febrer del 2013

La ofensa.- Ricardo Menéndez Salmón


La ofensa (primera novel·la de la Trilogía del mal)
Ricardo Menéndez Salmón
Seix Barral, 2007


Gràcies a la ressenya del Toni F., La luz es más antigua que el amor, he quedat enlluernat per l'escriptura d'aquest autor. Després de llegir La luz es... he investigat i he comprovat que és un escriptor jove i prolífic amb bona cosa de llibres escrits. Em va cridar l'atenció aquesta Trilogía del mal i em vaig llançar a per La ofensa. No m'ha defraudat.

La ofensa relata el viatge d'un jove sastre alemany al cor del Mal, quan, en esclatar la Segona Guerra Mundial, ha de deixar els pares i la nòvia jueva i marxar al front. Està dividida en tres parts: en la primera s'expliquen les escenes familiars, les posteriors vivències del soldat i culmina amb una experiència brutal que li farà perdre la sensibilitat. A partir d'ací...

Una petita (només142 pàg.) i enlluernadora novel·la, escrita amb una prosa barroca però que no amaga per a res un contingut i una ensenyança aclaparadors.

Un bon començament de la Trilogía que t'esperona a continuar llegint-la.

3 comentaris:

  1. Pac

    Me l'apunto a la llista!
    M'agradaria fer la Trilogia de mica en mica...

    Gràcies per l'entrada!

    ResponElimina
  2. Jo també me'ls apunto: l'autor i les novel·les que heu recomanat.

    ResponElimina
  3. He començat la trilogia del mal, i agraeixo de veritat la recomanació. "La ofensa" m'ha semblat una novel·la que no fa gaires concessions als aspectes més amables de la realitat. Al contrari: et deixa mig trastocat i pensant en la capacitat dels humans per conviure amb el mal i per assumir-lo, de grat o per força.

    ResponElimina