dissabte, 28 d’abril del 2012

Art en Acció (per la llibertat d'expressió)

L’exposició “Art en Acció” recull les obres donades a Acció Cultural del País Valencià per més d’un centenar d’artistes del nostre país, que es posen a la venda per a contribuir al pagament de les multes imposades a Acció Cultural pel govern del president Francisco Camps, de la Generalitat Valenciana, amb motiu de les emissions de TV3 al País Valencià. 

Les diverses multes ascendeixen a la quantitat de més de 900.000 euros (incloent-hi penalitzacions i interessos de demora), de la qual l’entitat ha aconseguit pagar un 50% gràcies a les aportacions populars i a les obres d’art que ja ha aconseguit vendre. El 50% restant és reclamat ara sota amenaça d’embargament dels béns de l’entitat, entre els quals s’inclou el propi edifici de l’Octubre CCC. 
Acció Cultural agraeix el gest extraordinàriament generós realitzat per la comunitat d’artistes plàstics i visuals que van respondre a la crida efectuada per Andreu Alfaro, Antoni Tàpies i Miquel Barceló en nom de l’associació i d’altres entitats solidàries. Acció Cultural agraeix també les adhesions de particulars i d'entitats que, bé a través de donatius, bé a través de la compra d’aquestes obres d’art, contribueixen al pagament de les multes. 

(Acció Cultural del País Valencià és una associació cívica (fundada per Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Andreu Alfaro, etc.) que, des de fa quaranta anys es dedica a la promoció de la llengua i la cultura catalanes al País Valencià.)


 (Obres de Genovés, Boix i Fontcuberta)

Matí dedicat a la visita de la segona tanda d'obres que s'exposen al Centre Octubre. Quina vergonya! País!

Ací la pàgina d'Art en acció:
http://acpv.cat/artenaccio/

4 comentaris:

 1. El que em faltava per sentir: haver de recaptar per pagar a tota aquesta colla de dropos, fatxes i corruptes. Això és el món al reves. De veritat, se m'encongeix l'estómac només de pensar-ho!

  ResponElimina
 2. És increïble i vergonyós! gràcies per comartir elPac, en farem difusió!

  ResponElimina
 3. No em ve de nou el que ens explica el nostre amic elPac.

  Vivim en fals, amb una constitució inservible, la majoria dels politics corruptes i un penós i caduc president de l'estat.

  Ens queda un llarg camí per assolir l'autèntica democràcia.

  ResponElimina
 4. Simposi internacional sobre l’obra de l’escriptor Joan Fuster, un dels principals intel·lectuals catalans del segle XX, amb motiu, entre altres dates significatives, del 50 aniversari del seu llibre Nosaltres, els valencians.

  http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/agenda/2012/05/02_1.html?
  http://www.ub.edu/simposijoanfuster/ca/programa.html

  ResponElimina