divendres, 6 d’abril del 2012

LA PARELLA PERFECTA II -MOSSEGAR LA POMA

Francesc Serés
Mossegar la poma
Quaderns crema, 2012

contraportada
Mossegar la poma és un recull de trenta-set relats breus sobre l’amor i la seva parella, el desamor. Tots ells tenen la mateixa extensió, i comparteixen l’alegria de qui ha trobat l’amor i la tristesa difusa de qui no sap quant durarà, així com l’estímul de qui es troba amb l’inesperat. Mossegar la poma és una crònica sentimental, però també un exercici sobre les possibilitats del conte i de la parella. Precís, subtil i concís, Serés ens torna a mostrar la seva mestria literària.






A Il cavaliere rosso, el mateix dia que va guanyar  el concurs convocat per l’amiga Isabel, sobre el darrer d’en Vila-Matas,  també li va tocar (home afortunat) un exemplar de Mossegar la Poma, el nou d’en Francesc Serés (signat  per l’autor), el petit inconvenient és que s’havia de recollir a Barcelona, però per això estan els orfes, l’amiga Sícoris li feu el favor de recollir-lo i enviar-l'hi.  En tribut a l’obra i a l’autor, en posa un altre exemplar en circulació...  convoca concurs: un conté i una endevinalla, era clar que eren Adam i Eva, i de seguida lligant caps, tramesa de resposta i bingo! (l’amic cavaliere ho havia posat francament fàcil!)
I em va tocar! I ja l’he llegit! I crec que això no pot acabar aquí, l’obra ja ha passat per tres mans òrfenes, dues de les quals l’han llegit, (com a mínim), per tant el llibre ha de continuar corrent; al cap a i la fi, es tracta d'un conjunt de contes d’amor i que és el nostre bloc sinó un bloc d’amor, d’amor pels llibres i les seves conseqüències?
Doncs aquí va la proposta (consensuada amb el culpable de tot plegat!),


L’orfe o òrfena, declarat o que encara hagi de sortir de l’armari, interessat en llegir Mossegar la poma, que ho faci saber a través d'aquest mail   annitamiu@gmail.com  abans del dia  20 d’abril. Farem  un sorteig (amb mà innocent), que establirà l’ordre de lectura, l’única condició és que us heu de comprometre a reenviar el llibre a la persona que us direm, i a enviar, a l'adreça que us indicarem la vostra aportació que pot ser del tipus que vulgueu, per exemple: e-mail, paper, natura morta, fotos, dibuixos, petit-pois, pasta de sal, narració, escrits, etc.,  amb indicació de la seva autoría per si cal aclariments per a la reproducció.


La gràcia seria que el llibre tornés al lloc d'origen, i amb les aportacions de tots els implicats faríem la capsa dels tresors de Mossegar la poma, que Edicions de l'Ocell de foc escanejarà, fotografiarà i farà el que faci falta per tal que es pugui penjar al bloc.


Esperem que la proposta us engresqui tant com a nosaltres!


Bona mona!!!

10 comentaris:

  1. il cavaliere rosso s'apunta al joc, amb molt de gust, això no cal dir-ho, benvolguda miu...

    ResponElimina
  2. edicions de l'ocell de foc9 d’abril del 2012, a les 21:12

    edicions de l'ocell de foc us anima a participar en aquesta nova aventura e-digi-torial, amb vostra més desplegada imaginació: es tracta de fer una entrada coral, meta i, sobretot, enamorada dels llibres i la lectura, com sabeu fer els qui participeu en aquest bloc: llegint i compartint...

    ResponElimina
  3. edicions de l'ocell de foc2 de maig del 2012, a les 23:48

    Resultats provisionals del Clàssic:

    Participants:
    - a dalt de l'Ebre: 3
    - a baix de l'Ebre: 5

    Les aportacions individuals comencen a arribar.

    ResponElimina
  4. edicions de l'ocell de foc13 de juny del 2012, a les 14:41

    Les aportacions van arribant:
    - una col·lecció d'il·lustracions
    - un recopilatori de quadres de pomes
    - una selecció de paràgrafs de llibres sobre el tema
    - un joc de cartes
    - una sèrie de fitxes bibliogràfiques sobre llibres de pomes
    - alguna recepta de pastissos
    - un relat original amb els títols dels contes
    - etc.
    Recordeu que tancarem el termini de recepció el dia de Sant Joan (o el següent dia hàbil, per ser més legals...), animeu-vos!

    ResponElimina
  5. edicions de l'ocell de foc26 de juny del 2012, a les 9:52

    Termini de presentació de propostes TANCAT

    edicions de l'ocell de foc us agraeix la vostra participació

    ResponElimina
  6. Molt bona feina, orfes!
    Aquest matí he rebut el cofre dels tresors amb la poma mossegada per tots nosaltres. M'han encantat totes les participacions, i no n'esmeno cap per no aixafar la sorpresa als qui encara no el teniu... però ja veureu...

    Mil gràcies a edicions de l'Ocell de Foc pel gust exquisit i per la feinada que ha suposat aquesta nova aventura editorial dels orfes.

    ResponElimina
  7. Perdó per l'error, però on dic "esmeno" volia dir "esmento".

    ResponElimina
  8. edicions de l'ocell de foc19 de juliol del 2012, a les 18:27

    Gràcies per les teues paraules, amiga Síc, en breu estarà disponible l'edició digital de l' "Això no és una poma".

    ResponElimina
  9. I M P R E S S I O N A N T!!!!!!!

    Cada vegada més cofoia de ser una òrfena....

    ResponElimina