dimarts, 3 d’abril del 2012

Sant Jordi 2012

TENIM UN DRAC...


TENIM UNA ROSA...


PROPOSAREM LLIBRES? 

10 comentaris:

  1. Jo ja he caigut en la temptació i m'he comprat un lector. Què hi farem!? I en una setmana me n'he fet amb més de 150 títols.
    L'oferta en català és molt minsa, però m'he fet el següent plantejament: Aquells llibres gruixuts que ni pots sostenir del pes, aquells que només has de llegir una vegada i després oblidar-los, els que tens igual llegir-los en una pantalla que en el meravellós paper, els que no importen les il·lustracions, els que són d'usar i tirar o no acabar, els llibres dels autors ja desapareguts... en el "lector". I aquells en català (la indústria del llibre en català ha de competir amb moltes desigualtats amb les llengües dominants), els que paga la pena gaudir de tocar i passar les pàgines, les il·lustracions, els dels autors que estimes, els nous que necessiten el suport del públic per continuar escrivint, les editorials que arrisquen i ens descobreixen meravelles i s'aparten dels betsellers, els d'aquelles editorials amb unes edicions tan acurades, etc., en paper, per descomptat.
    Per això aquest Sant Jordi, només cauran llibres com els últims que he ressenyat.
    I, si voleu un consell, no us podeu perdre el del Lluís Llach.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em responc: De tota manera, la diferència de preus en parer i ebook encara és mínima: Memòria d'uns ulls pintats del Llach, 20 euros en paper i 16 en digital (i no es poden comparar les edicions).

      Elimina
    2. Subscric tots els arguments que planteges, elPac, però jo m'esperaré una mica més, a veure si s'aclareixen les prestacions i els preus, per la comoditat que ha de suposar no carregar quan suts de viatge amb tant de pes, i no renuncio al paper, encara necessito el seu tacte i l'olor de la tinta...

      Elimina
    3. Hola nois, jo també hi he caigut, estic llegint el meu primer e-book, em van regalar una "tablet" d'aquestes multifuncionals... que fan de tot i et serveixen, no diré per quasi tot, però sí per moltes coses...

      M'hi he instal.lat el Kindle com a programa de lectura i m'han passat algun llibre per començar, i he de dir que no m'ha costat gens passar-m'hi, o sigui que copio el plantejament de l'elPac! mantindré el paper per allò que valgui la pena i vulgui conservar o consideri que cal promoure, la resta...anirà passant progressivament cap a nous formats... (l'espai també obliga).

      Elimina
  2. Hooola!

    Us vull recomanar
    _La dona que es va perdre, Marina Espasa

    -Un altre got d´absenta, Tina Vallès (realitat del dia a dia del barri del Raval, de Barcelona)

    Bons llibres de poesia
    -Pagèsiques, Perejaume

    -Estiula, Lluís Calvo

    de moment, Imma C.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Menys el primer, que ja me l'he llegit (i he gaudit, això no cal dir-ho, és com sertir a la Marina Espasa amb el seu entusiasme que s'encomana sempre), m'els demane tots!
      (Gràcies de nou, Imma C.)

      Elimina
  3. Estic llegint la dona que es va perdre i és una passada!!!o sigui que totalment d'acord amb la recomanació de l'Imma, i el de la Tina Vallès l'he encomanat i me'l regalaré per Sant Jordi!!!

    Jo us recomano:

    -pels que encara no l'hagueu llegit el de la Marta Rojals "Primavera, estiu, etcètera..."
    - El compromís, de Serguei Dovlatov
    - Brañaganda, de David Monteagudo
    - Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat, de l'Anna Roig.

    - Bàsquet Scrabble i tu, de Sílvia Soler i Ferran Muñoz, crec que és un llibre juvenil, però l'estic llegint i estic rient molt (sobretot si sou mares d'un adolescent o pre-adolescent, escrit a quatre mans per mare i fill.)
    - Tic tac, de Mercè Llimona, (el tornen a editar!!!)en teoria és infantil, però jo el poso a la cistella segur!!

    ResponElimina
  4. Si compro tots els que m´agraden hauré de demanar un prèstec per arribar a final de mes. Però

    Crim de sang, Sebastia Alzamora. Escriu bé, ja sigui novel.la o articles periodístics. Premi sant Jordi 2011

    La vida per rail, Ramon Erra. Contes a dalt d´un tren. Premi Mercè Rodoreda 2011

    La col.laboradora, Empar Moliner. Excel.lent contista

    BONA DIADA DE LLIBRES I ROSES !!!!

    ResponElimina
  5. Que tingueu un Sant Jordi ben fructífer (aquí, a Barcelona, el temps no acompanya gaire, però ja se sap que al mal temps, bona cara).

    ResponElimina