dilluns, 12 d’octubre del 2015

L'AMOR DE LA MEVA VIDA DE MOMENT. Pep Puig


L'amor de la meva vida de moment
Pep Puig
L'altra ed.
2015
226 pàg.

Pep Puig es va donar a conèixer fa uns anys amb la seva primera novel·la "L'home que torna", però després, com si fos el protagonista d'algun dels seus relats, es retirà per ser i fer de pare.
I anà passant el temps ("No sé on coi s'han ficat els anys...") fins ara, que ens arriba aquest esplèndid recull de relats.
No n'hi cap de dolent perquè tots són bons. Fins i tot, els primers amb protagonista jove, relats d'iniciació en aquell moment decisiu en què comencem a fer-nos preguntes i potser no volem saber les respostes... O potser  sí.

"De sobte em va entrar una mena de malenconia, un dolor que jo encara no sabia que era una profunda malenconia. I per uns segons em va fer l'efecte que a ella, per la manera que mirava les coses, d'alguna manera també li sabia greu..."

Tots els relats tenen força i són precisos amb les paraules exactes i sempre en primera persona. Sembla que tinguin un mateix protagonista en un poble prop de Tarragona.
Però llavors hi ha com una segona part amagada en els tres últims relats, que així, tot seguits, es fan bastant inovidables amb cada protagonista i narrador respectiu, ja adult, surfejant enmig de les turbulències de les emocions i els sentiments.
El relat que dóna nom a aquest recull funciona en diferents temps i llocs (la mili; una part molt divertida a Olot amb recerca de noia inclosa i el present del narrador) on es creua la història que va recordant el narrador amb certa melangia del seu primer amor en un petit poble de la Garrotxa.
"Secrets d'un matrimoni" és el narrador que creu que la seva dona l'està enganyant.
I "Dúgol" podria ser un thriller de misteri si tingués més pàgines (perquè es fa curt) amb un protagonista que passa a ser la punta d'un curiós triangle, també en paisatges propers a Tarragona.

Tots els relats tenen el to exacte que cadascun necessita. Encantadors, innocents i delicats en els primers. Més elèctrics i perillosos en els últims amb protagonistes que ja són grans, han crescut i han patit algun desengany.

"Els llibres, el cine, li havien ensenyat a mon oncle que la vida podia ser una altra cosa; però aquesta altra cosa era en els llibres, en el cine, no en la vida."

Aquest "Amor de la meva vida de moment" de Pep Puig, és tot un descobriment i voldríem poder seguir llegint més coses d'ell!!

1 comentari:

  1. Una entrada engrescadora. Unes opinions tan rotundes i elogioses s'han de tenir en compte. Mercès, Toni.

    ResponElimina