dilluns, 18 d’abril del 2011

Tombuctú


"- Donde termina el mapa del mundo, es donde empieza Tombuctú.
Por lo visto, para llegar allí había que atravesar a pie un inmenso reino de arena y calor, un territorio de eterna nada. "Míster Bones" tenía la impresión de que sería un viaje muy penoso y difícil, pero Willy le aseguró que no era así, que no se tardaba más que un abrir y cerrar de ojos en hacer todo el trayecto. Y cuando se llegaba, decía, una vez que se cruzaban las fronteras de aquel refugio, ya no había que preocuparse de comer, ni de dormir por la noche ni de vaciar la vejiga. Se estaba en armonía con el universo, se era una partícula de antimateria alojada en el cerebro de Dios. Mister Bones no llegaba a imaginarse lo que sería la vida en un sito así, pero Willy hablaba de ello con tan vivo deseo, con tan dulce emoción resonando en su voz, que el perro acabó por abandonar sus dudas. Tom-buc-tú.".

Tombuctú: és el títol d'una novel·la de Paul Auster. 1999.

Protagonista:"Mister Bones", un gos de carrer, company inseparable de Willy, un vagabund.

Entorn: Brooklyn i Baltimore.

Tracta de: l'existència, l'atzar, la soledat, les penúries, el contrast de la noblesa canina enfront la brutalitat humana.

És una obra original, i molt tendra.


"Tombuctú"
Paul Auster
Compactos Anagrama-1999
171 pàgines
Traducció: Benito Gómez Ibáñez

3 comentaris:

  1. Uau uau!!!

    Uau

    Uauuu!!!!!

    Ara en sèrio: Me'l poso dels primers a la llista de pendents!
    Ja te'n diré quelcom!!

    T.

    ResponElimina
  2. jo encara diria més, bup, bup!!

    ResponElimina
  3. la meua companya del curro me'l va recomanar també, ara mateix aniré a des-fer el rebuig, per les vostres paraules...

    ResponElimina