dimecres, 23 de novembre del 2011

La vella escola. Tobias WolffLA VELLA ESCOLA
Tobias Wolff
La magrana
Traducció Ernest Riera

De què tracta:

“La vella escola” se situa a Nova Anglaterra el 1960, en una prestigiosa escola pública per a nois. El punt fort de l'escola és la literatura, d'aquí li ve la fama. I la literatura es converteix en una autèntica obsessió per a molts dels joves que hi estudien, que es dediquen a fons a captar l'atenció dels escriptors que visiten el centre, el renom dels quals ajuda a perpetuar la tradició literària de l'escola.

Opinió:

Us recomano aquesta petita joia. Ja fa uns anys que es va publicar. Jo l´estic devorant amb un plaer indescriptible. El tema central és la vocació literària i com aquesta esdevé una dura forma d'autoconeixement. Molt, molt recomanable. Es llegeix com un sospir, com un bàlsam. Una obra mestra.

5 comentaris:

 1. doncs, apa, a la cistellla, gràcies, Eduard...

  ResponElimina
 2. Sí que sembla interessant; almenys, a mi em sedueix la perspectiva de la literatura analitzada des de la pròpia literatura.
  Moltes gràcies, Eduard. Un plaer tornar-te a veure per aquí.

  ResponElimina
 3. M'interessa el tema i si damunt dius que és una obra mestra i està ben escrita, a per ella!

  ResponElimina
 4. Estimats orfes,

  Mireu, tracta d´una escola elitista de joves i futurs escriptors i el director invita, cada tant, a un escriptor famós, perquè escolleixi la millor narració dels alumnes i l´alumne escollit pot parlar i ser alliçonat per l´escriptor famós.
  Els escriptors consagrats escollits seràn Robert Frost, Ayn Rand y Ernest Hemingway. Es una meravella. I no us explico més.

  Tobias Wolff analitza com un jove escriptor ha de treballar conceptes com la veritat i la mentida.
  La entrada en escena de Ayn Rand és bonissima i surrealista. L´autora de "El manantial" va ser una escriptora molt polémica als anys 60 als EEUU, perque era molt de dretes i una neo-lliberal temible, i Wolff fa un retrat d´ella magistral.
  MOLT RECOMANABLE orfes, us el recomano de tot cor.

  Eduard F.

  ResponElimina
 5. Gràcies Eduard, amb aquest entusiasme qualsevol s'hi resisteix!!

  ResponElimina