dimarts, 14 de febrer del 2012

Amor y anarquía.- Martín Caparrós

"Era más fácil: para la prensa de un país que renegaba de la política, el corazón parecía una razón más tolerable, más comprensible que la razón. No importó que Soledad hubiera empezado a vivir y militar con los anarquistas meses antes de conocer a Edoardo; era sólo un detalle de la realidad que no tenía por qué empañar una buena historia."

És el meu primer llibre llegit completament en l'ordinador (pràctiques per atrevir-me amb l'e-book? no ho crec, encara): descarregat d'internet abans del tancament de megaupload, és un pdf que no permet impressió.

És de Caparrós, l'autor de "Una lluna", un gran llibre.

A meitat del llibre vaig pensar que no anava a poder amb ell. Un parell de pàgines que se'm van embussar. En reprendre-ho, de nou la prosa de Caparrós em va atrapar. Avui he llegit gairebé vuitanta pàgines, devorant-lo.
De vegades em passa que amb els argentins, al principi, no entenc res. De sobte, un deixa de no assabentar-se de res a submergir-se en el que t'estan dient. Sol ser només una estona. I després ja no tinc problemes de comprensió. Així m'ha passat.

Argentina. Una nena. Una vida per davant amb ganes de fer alguna cosa. Un viatge. Itàlia. Una casa ocupada. Una aventura. Una vida triada. El món. La mort. I moltes vides per darrere.

M'encanta com escriu Caparrós. I les històries que tria.

Feliç dia a les/els amants del llibre.

3 comentaris:

  1. Gràcies icr... no n'he llegit res... té molt bona pinta..

    ResponElimina
  2. Doncs, fitxat per la selecció argentina!!!!

    Gràcies Cava!!!!

    ResponElimina
  3. icr, si està tan bé com "Una luna", me'l demane.

    ResponElimina