dijous, 26 d’abril del 2012

Diari d'un llibre desafortunat


The Diary of a Disappointed Book from Studiocanoe on Vimeo.

Aquí els tractem força millor!

13 comentaris:

  1. Però quina cosa més bonica mentre està llegint-lo!

    ResponElimina
  2. Pobre llibre, reduït a un simple objecte d'usar i tirar!

    ResponElimina
  3. Proposta: SALVEM LES MOSQUES!
    Us sembla bé fer una llista de llibres comprats (o posseïts), per què volem llegir-los, però acaben a la pila de papers, al prestatge de pendents, al lloc dels començats i deixats per a més avant...?

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1Q84 (llibres 1,2 i 3).- Haruki Murakami

      Elimina
    2. Nueva historia universal de la destrucción de libros.- Fernando Báez

      Elimina
    3. - De les 1212 pàg. de "Visión desde el fondo del mar" del Rafael Argullol vaig llegir les 333 primeres. D'altres llibres es van interposar en el seu camí, i des de fa mesos la "Visión" em mira des del fons de la prestageria.

      Elimina
    4. - Tothom parlava d'ell, "La soledad de los números primos" de Paolo Giordano. Li'l vaig demanar a una amiga. Ja fa d'això un any i encara està esperant-me davall de la pila per llegir. I el cas és que em fa vergonya tornar-lo sense llegir.

      Elimina
    5. - Un llibre de la que en diuen una de les principals novel·listes romaneses, Hortènsia Papadat-Bengescu: "Concierto de música de Bach". Tota la novel·la preparant el concerti, quan arriba l'últim capítol, el del concert, se m'atravessa el llibre i es van quedar els músics sense poder tocar, esperant-me i esperant-me.

      Elimina
    6. Un llibre que està esperant-me (de nou) que el torne a agafar des de fa massa anys (Ara estic llegint la data, 1984: "Larva" de Julián Ríos. El llibre més estrany, innovador i difícil que he vist mai. Aquest abandonament és per altres motius: Sobretot la dificultat. De quan en quan l'agafe i... jure que ho intente, faig un nou esforç i... torna a la prestatgeria dels llibres imprescindibles!, però sense avançar.

      Elimina
    7. I podria estar-me tota la nit, ací anotant llibres no-acabats o abandonats, però com diu Leonardo en un dels seus quaderns: "Però, la sopa es refreda".

      Elimina
  4. Amb la lectura com el cinema, m'influeix l'estat emocional.Ultimament no compro llibres, només un parell de cops a l'any: Sant Jordi, Nadal i algún per les vacances a l'estiu.
    A Barna tenim bones biblioteques. Hi vaig un cop per setmana i em quedo una estona llegint el llibre que he anat a buscar, si veig que no m'atrau el torno.

    I si m'agrada molt, un cop llegit, me'l compro i el guardo com una petita joia per rellegir.

    El problema és que al visitar poc les llibreries no conec les novetats editorials, i no estic a l'última, però que hi farem....us tinc a vosaltres que em teniu al dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i ens agradan les teves aportacions i la teva complicitat, Isabel...
      (la novetat no és sempre positiva)
      gràcies
      (i a totes/tots, això no cal dir-ho)

      Elimina
    2. Jo sóc molt desordenada amb les lectures i tinc algunes manies: Per exemple, no m'agrada llegir seguides dues obres del mateix autor. Necessito que, un cop llegida, la novel·la (o el que sigui) "respiri" i no se'm confongui el seu record amb un altre llibre del mateix escriptor, de manera que busco una cosa radicalment diferent com a següent lectura. Tampoc no m'agrada anar a les biblioteques (a no ser per consultes puntuals, i tampoc gaire). Sóc bastant fetitxista amb els llibres i necessito tenir-los a casa, sempre a mà. Clar que poden passar anys fins que em decideixo a començar-ne un comprat ja fa temps, però sempre sé que li arribarà el moment. I m'encanta anar a les llibreries a tafanejar les novetats i les reedicions (sobretot de les ressenyes que llegeixo aquí al bloc).

      De llibres ajornats en tinc molts; ara mateix, estic pensant en unes quantes novel·les del Moravia i algunes obres del Cioran, entre altres. Però com sempre, es creuen altres llibres que els passen davant per raons totalment subjectives (algun cop, les relectures en tenen la culpa). I el mateix em passa amb les pel·lícules: sóc capaç de revisar-ne una diverses vegades i, en canvi, en tinc per veure altres que esperen pacientment el seu torn.
      Com us deia: manies!

      Elimina