dijous, 12 d’abril del 2012

LA DONA QUE ES VA PERDRE


La dona que es va perdre
MARINA ESPASA SANS
Editorial Empúries 2012




Text de contraportada
L’Alícia és una arquitecta sense ànims que, un dia, coneix un topògraf tímid i amb ulleres de pasta que li roba el cor. Però l’Artur i la Júlia, els socis del despatx de l’Alícia, estan convençuts que el topògraf és un talp, un espia d’un altre món que ha vingut a cartografiar el nostre. Quan el topògraf fa un bot i salta per la finestra, l’Alícia decideix fiar-se de la seva intuïció i seguir-lo fins a descobrir què s’amaga sota els carrers de la ciutat. La dona que es va perdre és una novel·la de fantasia subtil, una faula contemporània que explora els límits de la realitat i la versemblança fins a fer-nos dubtar de tot el que ens envolta.


A mi què m'ha semblat:
L’Alícia ha passat del país de les meravelles al país de la Marina Espasa, amb talps enlloc de conills, amb corbs enlloc de reines de cors, amb fons marins enlloc de laberints... ha teixit una novel·la sorprenent, sorprenent en la capacitat d’apropar-se i allunyar-se de la realitat, passant d’un costat a l’altre del mirall constantment.
Farcida de situacions i persones que a priori formen part de la part fantàstica, però que són molt més versemblants que les suposadament reals. Crec que la Marina Espasa s’ho ha passat d’allò més bé escrivint aquest llibre; partint de la història d’una noia que necessita perdre’s hi ha inclòs tota una filigrana de  situacions extraordinàries, barrejant anhels i pors, que juntament amb el joc dels miralls, que li ha permès incloure aparells tant extraordinaris com la màquina d’intercanvi temporal de sexes o la  impressionant capacitat dels talps de posar-s'hi i treure’s  el cor a conveniència (com alguns humans!), ha creat un llibre fantàstic, en ambdós sentits!
Suggeriment a l’editorial: el llibre podria d’anar acompanyat de un dvd amb la lectura del mateix per part de la Marina Espasa (ni que fos un capítol...)

Enllaç amb l'editorial i primer capítol

Què en diuen els altres
viu i llegeix
Núvol
nosaltres llegim

7 comentaris:

  1. I als 7 primers minuts d'aquest programa:
    Via Llibre 10/04/12

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! Us penjo a la pàgina que té el llibre a FB!
    marina

    ResponElimina
  3. Excel.lent Marina!!

    No s´ha perdut l´autora, ens convida a una bona aventura: com Alícia en terra de meravelles no ens fa por la foscor, això mai!

    Interessant el se´n diu al blog l´Espolsada de llibres.

    Imma C.

    ResponElimina