dissabte, 21 de setembre del 2013

BUENOS DÍAS, TRISTEZA. Françoise Sagan

Buenos días, Tristeza
Françoise Sagan
Tusquets ed.
1995
179 pàg.
Trad. de Javier Albiñana

Un petit clàssic i referència per vàries generacions des del moment de la seva publicació i que va convertir la seva jove autora, en aquell moment amb només 19 anys, en petita estrella de les lletres franceses, que va arribar a afirmar: "L'èxit des del principi es bo perquè t'evita tot el que s'ha de fer per tenir èxit..."

Una joveneta de disset primaveres, passa les vacances en una mansió de cara al mediterrani, amb el seu pare, vidu, frivol, seductor i partidari de les relacions de parella breus i sense conseqüències.
Però l'arribada d'una quarentona amiga del pare converteix els tranquils i rutinaris dies a peu de platja en un triangle emocional d'imprevisibles conseqüències pels tres protagonistes perquè els hi desperta sentiments inesperats.

"Me besó dulcemente. Miré al cielo. Luego, no vi ya más luces rojas que estallaban bajo mis párpados apretados. El calor, el aturdimiento, el sabor de los primeros besos, los suspiros duraron largos minutos."

"-Llega una edad en que ya no son seductores, ni están para muchos trotes, como suele decirse. No pueden beber y siguen pensando en las mujeres. Sólo que se ven obligados a pagarlas, a aceptar multitud de pequeños compromisos para escapar de la soledad. Se sienten burlados, infelices. Eligen ese momento para volverse sentimentales y exigentes... He visto a muchos convertirse en auténticas ruinas."

1 comentari: