dijous, 19 de setembre del 2013

La primavera a Pequín | Francesc Parcerisas


La primavera a Pequín. Un dietari
Francesc Parcerisas
Quaderns Crema, 2013

Aquest llibre recull l'estada del poeta Francesc Parcerisas a la capital de la Xina durant el mes de maig del 2011. Parcerisas hi va anar com a professor de traducció convidat per la universitat.

Aquest plat que ens ofereix l'autor té com a ingredient principal les reflexions que hi fa durant aquesta estada: reflexions profundes, gracioses, anecdòtiques, trivials, curioses... fetes mentre passeja per la ciutat o "tan sols m'he limitat a deixar constància d'allò que he vist per la finestra".
Però l'autor afegeix a aquest guisat dos ingredients més els quals fan de contrapunt a les observacions i reflexions principals: Per una banda (i ho he trobat d'allò més interessant), un recull de poemes xinesos clàssics traduïts al català; i per acabar-ho d'adobar, una transcripció dels somnis que l'escriptor ha tingut durant tot el viatge (ell diu que són autèntics i que s'ha obligat a anar anotant-los a qualsevol hora de la nit en què li venien) (Aquests somnis han estat, per a mi, la part més fluixa del llibre, de vegades se m'han fet una mica tediosos, sobretot quan no tenien res a veure amb el vitge, quan no estaven imbricats en ell).

En resum, un llibre ben curiós i molt ben escrit (no debades és una prosa escrita per un poeta).

1 comentari:

  1. Tot el que m'arriba d'aqeust llibre és bo, només faltava la teva recomanació!!

    Gràcies elPac!

    ResponElimina