dijous, 19 de març del 2015

GLOW. Ned Beauman

Glow
Ned Beauman
Alba ed.
2014
305 pàg.
Traducció al castellà de Pablo Sauras

Tot un descobriment aquest autor i, sobretot, "Glow", que s'hauria de convertir ja en novel·la de culte!!!

Ned Beauman, jove autor anglès nascut el 1985, que amb aquesta seva segona novel·la sorprèn amb l'argument d'un  jove però veterà i habitual del Londres nocturn i rave però que després desplaça l'argument cap a un thriller de misteri amb corporacions transnacionals i llops que van per la ciutat amb autobús...

Raf, és l'inoblidable protagonista d'aquesta història, amb un trastorn del son que li trastoca tots els sentits i la percepció; que coneix una noia guapíssima i misteriosa, prenen drogues junts, però comencen a passar coses estranyes al seu voltant...

"Es mitad blanca mitad otra cosa, quizá tailandesa; y tiene uno de esos rostros en los que toda estructura ósea parece ramificarse a partir de los pómulos, creando algo semejante a un gráfico 3D de los años ochenta, con una extraordinaria economía de planos, todos muy nítidos; pero las aristas, en este caso, se ven desdibujadas por los largos cabellos oscuros que escapan del moño."

Acompanyat per Isaac, un altre protagonista d'antologia, i expert en química narcòtica, comprador de drogues impossibles per internet l'acompanya en aquest relat sorprenent i modern pel fons i extraradi d'una metròpoli multiètnica que consumeix drogues de disseny per tot arreu.

"Qué extraño es pensar en los miles de ligues que no se consumarán, de amaneceres que no se contemplarán y de bajones que no se podrán soportar simplemente porque un tío en Laem Chabang no pagó un soborno o porque otro tío no lo aceptó. Ningún político de los que se reúnen en las cumbres de la Organización Mundial del Comercio ha tenido jamás tanto poder. Con el tráfico de drogas, le dijo Isaac, se ha globalizado por primera vez la vida emocional."

Aquesta novel·la és un subidón!

1 comentari: