diumenge, 27 de juny del 2010

CONTRA EL VENT DEL NORD

Contra el vent del nord
Daniel Glattauer
Traducció de Carme Gala
Ed. La Campana, 2010

UNA LECTURA PER L'ESTIU

Si teniu ganes d'una novel.la de lectura ràpida, refrescant, amb tensió sexual (això sí, a distància), i que quan l'acabes fas AGHHHHHH!, aquesta és la vostra.

Es tracta de la relació entre 2 persones que per casualitat comencen a intercanviar-se mails, mail amunt, mail avall es va formant una amistat... i no continuo...Els diàlegs estan bé, el ritme propi de la comunicació per mail i adaptat a cada personatge.

El que no m'ha agradat: la segona part anunciada pel novembre. (tot i que caldrà valorar-la en el seu moment)
Consell: si us el voleu llegir, procureu que us el deixin,...hi ha llibres millors per ocupar el tant apreciat espai de les estanteries.

(Ah, clicant al títol del post, en podreu llegir un tastet!)

CADA SET ONADES
Daniel Glattauer
Traducció de Carme Gala
Edicions La Campana 2010
Ha caigut a les meves mans la tan anunciada 2a part de "Contra el vent del nord", estructurada exactament igual que la primera, mail amunt, mail avall, amb la mateixa tensió sexual que l'anterior, més explícita i no tant a distància, i amb un final, final, que no et deixa l'ai al cor.
De fet, crec que es mereixerien anar enquadernades juntes, en aquest cas potser hi sobraria un trosset, però no massa... Sense ser d'una gran qualitat literària, sap mantenir l'atenció del lector (es llegeix en 2 vespres, una vegada comences no pots parar), i és un clar exponent del món en el que vivim, rapidesa, ordinadors, immediatesa, soledat, pressa... això sí es cenyeix exclusivament a la relació i sentiments dels protagonistes, i tot i estar ambientada a Viena (diria que a la primera part no surt el nom de la ciutat), podria estar-ho a qualsevol ciutat, perquè l'obra no va acompanyada de cap tipus de contextualització.
La qualificaria de kit-kat, en el sentit més literal de la seva publicitat "Have a break... have a Kit Kat"

5 comentaris:

  1. 84 Charing Cross Road en "modelno" :))
    La necessitat imperiosa de l'èsser humà de comunicar-se i comunicar... això és Charing Cross Road i la realitat mundana actual... per què serà?
    :))
    EvaHS*

    ResponElimina
  2. Així, a priori, sembla una proposta interessant de literatura epistolar en versió "noves tecnologies". Estic d'acord amb tu: el fet que s'anuncii una segona part fa una mica de por (sembla l'amenaça d'un "best seller".)

    ResponElimina
  3. Suposo que és un argument una mica "xorra" però ha de ser divertit si això et passa de veritat...

    ResponElimina
  4. El què està bé, és que t'arribes a posar a la pell dels personatges i fins i tot t'arribes a posar nervi quan no arriba el mail esperat! ..,, vaja, emocions a flor de pell!

    ResponElimina
  5. "CADA SET ONADES",

    he modificat l'entrada per encabir-hi aquesta 2a part

    ResponElimina