dimecres, 13 d’octubre del 2010

LHDL - dijous, dia 14 d'octubre


Emili Manzano entrevista l'escriptora Roser Caminals (Barcelona, 1956), que acaba de publicar la seva última novel·la "Cinc-cents bars i una llibreria ... " (Edicions 62, 2010).

Roser Caminals és professora de literatura espanyola al Hood College, de Maryland (Estats Units), on viu des de fa trenta anys. Ha escrit, entre altres, les novel·les "Les herbes secretes", "El carrer dels Tres Llits", "La petita mort" i "La seducció americana".

Carles Álvarez fa un repàs de l'obra del Premi Nobel de Literatura d'enguany, Mario Vargas Llosa.

Al primer reportatge, Enric Juste i Javier Pérez Andújar entrevisten Lluís Cabrera, autor del llibre "Catalunya serà impura o no serà" (Pòrtic, 2010).

A la secció dels clàssics, Maria Campillo comenta "Dublinesos", de James Joyce.

Al segon reportatge: Marina Espasa i Enric Juste parlen amb el filòsof Slavoj ¿i¿ek sobre el seu assaig "Violència" (Empúries, 2009).

Cecilia Dreymüller recomana "La muerte del adversario", de Hans Keilson (Minúscula, 2010), i Xavier Antich parla de la nova novel·la de Patrick Modiano, "L'horitzó" (Proa, 2010).

Per acabar, es passaran els vídeos dels espectadors recomanant llibres que han arribat a la bústia electrònica del programa.

- Informació: L'hora del lector: http://www.tv3.cat/programa/226058716/
- Photo: Girls walking by a newsstand- Luis Cano- National Geographic-2010

8 comentaris:

  1. La Roser Caminals em sembla una autora amb una obra ben consolidada. Recomano La dona de mercuri.
    Imma C.

    ResponElimina
  2. Bon dia! fins que he obert el bloc no he caigut que avui era dijous i hi ha LHDL, se m'ha desintegrat el mal hunmor matinal de cop i volta!!

    la foto boníssima i molt escaient!! de la Roser Caminals no n'he llegit res, si el trobo a la biblio faré cas a la Imma C.

    apa...

    ResponElimina
  3. Devia ser el primer dia en tres o quatre temporades que no hi havia l'Amela!!!

    Ahir em va molar el tros de l'Alvarez...

    ResponElimina
  4. Tenia molt d'interés per sentir els comentaris de Maria Campillo sobre Dublinesos, en la secció dels Clàssics (fins ara no havien penjat el vídeo del programa, que en el seu moment jo no havia pogut veure). M'han tornat a agradar les seues explicacions (S'ha centrat, sobretot, en "Els morts", com vaig fer jo en el post del 30 de març, però és que és un conte redó que clou el llibre d'una manera somiadora i meravellosa).

    ResponElimina
  5. D'aquest LHDL, la millor estoneta ha estat la secció de Maria Campillo i l'Emili Manzano. Llàstima que tingui el temps tan just.

    He buscat el "Dublineses" que tenía per casa i ostres! el vaig comprar el 28-VII-1976, 120 pessetes. Com passa el temps!! Ara quan em compro un llibre ja no hi escric la data

    ResponElimina
  6. Isabel, tens raó: jo tampoc ja no hi escric la data, pose només (perquè estic ja fart de que no me'ls tornen) l'ex-libris. Ara que, així i tot, algun es perd pel camí (però almenys, cada vegada que l'obri, s'enrecordarà de qui és el llibre). I la veritat és que era un bon costum.
    M'agrada molt regalar o deixar llibres, però encara em desagrada més, si me'ls estime, que no me'ls tornen.

    ResponElimina
  7. No cal dir que recomano Dublinesos pero tambe Cinc-cents bars i una llibreria. La Roser Caminals no m'ha decebut mai; val la pena seguir-la.

    ResponElimina