dimecres, 1 de juny del 2011

El mar y veneno.- Shusaku Endo













Shusaku endo
El mar y veneno
Ático de los libros, 2011


Com es fa un un criminal?
Com s'arriba a convertir en objecte a l'altre?
Quina por donem!

3 comentaris:

  1. Llegint aquesta ressenya sobre els "doctor Mengele" japonesos, he recordat un llibre de Norbert Bilbeny: "El idiota moral -
    La banalidad del mal en el siglo XX" (Anagrama), que aporta una visió molt interessant sobre el tema.

    Us en cito un extracte:

    "(...) El asesinato de masas de nuestro siglo difiere esencialmente de las matanzas habidas en siglos anteriores. El dogma y la intransigencia se han teñido de verdad científica; la locura ha dejado lugar a la razón de Estado; la ira ha sido sustituida por la ejecución escrupulosa; las formas elementales de agresión han sido desplazadas por la devastación masiva y tecnificada; los restos de la culpa se han transformado en la falta de arrepentimiento. Lo que ha conocido nuestro siglo ya no es la burda masacre, sino el exterminio metódico." (Pàg. 19)

    ResponElimina
  2. t'ha agradat, icr? el recomanes?

    ResponElimina
  3. L'editor parla de viviseccions sense anestèsia...
    Jo crec que hauria d'haver fet més recalcament en les viviseccions dels implicats en els experiments, en els quals no es recrea gairebé. La dissecció és més aviat dels motius que han portat a cadascun d'ells a implicar-se en la barbàrie.
    També m'ha agradat saber que el llibre és de 1958 i ja està escrit a l'inrevés: t'explica el final i després la història.
    Sí, miu, el recomano.

    ResponElimina