dimecres, 23 de gener de 2013

Anna Frank, il·lustrada


Sid Jacobson i Ernie Colón donen en aquesta història gràfica un altre punt de vista sobre una de les històries més commovedores de la Segona Guerra Mundial. Treballant amb cartes, fotos i altres documents cedits pel museu d'Anne Frank a Amsterdam, ens ofereixen una versió que va més enllà de la que surt del diari d'aquesta noia que va viure en primera persona el terrible drama de l'Holocaust nazi. Ana Frank: la biografia gràfica desenvolupa i explica tota la vida de la família Frank, des del naixement del seu pare Otto el 1889, fins a la tràgica mort de la protagonista el 1945 en el camp de concentració de Bergen-Belsen, a l'edat de 15 anys.


Parramón Ediciones, dins la col·lecció "Em dic...", té una altra versió il·lustrada del diari d'Anne Frank dirigida a nens i nenes a partir de 9 anys: "A la casa del darrere vaig escriure un diari que s'ha fet famós al món sencer... i que s'ha convertit en el símbol de l'Holocaust. La meva veu parla ara en nom dels sis milions d'innocents assassinats en la Segona Guerra Mundial. Espero que les meves paraules serveixin, sobretot, per fer reflexionar sobre la bogeria i la barbàrie de la guerra". El text i l'adaptació d'Em dic... Anna Frank és de Carmen Gil i les il·lustracions, de Mercè Galí.


3 comentaris:

 1. M'agraden molt les il·lustracions de Mercè Galí (gràcies per la recomanació, Enric)

  ResponElimina
 2. Les he fullejat totes dues i estan molt bé, tot que jo em decanto més per la de Norma editorial.

  [L'enllaç d'"Em dic Anna Frank" no funciona; hi diu: pàgina no trobada].

  ResponElimina
 3. He preguntat a Parramón i m'han dit que encara no és accesible en web el llibre en català, que "están trabajando en ello"...

  ResponElimina