divendres, 1 d’octubre del 2010

PAGINA2 " ALMUDENA GRANDES"



(Per veure el programa feu clic a "PAGINA2 " ALMUDENA GRANDES" )




Almudena Grandes, una de las autoras españolas con más relevancia internacional, presenta su nuevo libro, "Inés y la alegría".

El programa de libros "Página 2", entrevista a la escritora madrileña Almudena Grandes, para hablar de su nueva novela. Además, emite el reportaje "Terror a la página en blanco".

El presentador del programa, Óscar López, entrevista a la escritora Almudena Grandes que presenta su nuevo libro "Inés y la alegría" de Tusquets.

Licenciada en geografía e historia por la Universidad Complutense de Madrid, Almudena Grandes, consiguió con su primera novela, "Las edades de Lulú", el XI Premio Sonrisa Vertical. Des de entonces ha publicado numerosas novelas con las que ha conseguido éxito a nivel internacional: "Te llamaré viernes", "Malena es un nombre de Tango", "Atlas de geografía humana", "Los aires difíciles", "Castillos de cartón", "Estaciones de paso" y "El corazón helado", así como el libro de cuentos "Modelos de mujer". Muchas de sus obras han sido llevadas al cine. Entre los galardones que ha recibido hay que destacar el Premio Rossone d'Oro a su trayectoria, concedido a personas que destacan en el mundo de las Letras, las Artes y las Ciencias. Grandes ha sido la primera mujer en recibirlo y la primera escritora española.

El equipo del programa ha entrevistado a los escritores Maruja Torres, Luis Magrinyà y Javier Reverte, para conocer como combaten los profesionales el terror a tener una página en blanco.
En la sección Cine y literatura el programa repasa la película "Adele y el misterio de la momia", dirigida por Luc Besson, basada en el libro "Las extraordinarias aventuras de Adèle Blanc-sec" de Jacques Tardi.

Además, como en la temporada anterior el programa incluye cuatro recomendaciones, la lista de los 10 libros más vendidos y la sección "El joven lector".

13 de septiembre de 2010

3 comentaris:

  1. Algú ha llegit o s'està llegint "Inés y la alegría"? Jo ja fa un temps que estic considerant si llegir-me'l o no. Per una part, el tema m'interessa, però per l'altra, tinc una llista tan llarga de lectures pendents, que afegir-ne una altra (i no precisament curta), al final m'angoixa.
    Com sempre, valoraré molt les vostres opinions.

    Gràcies, Isabel, per posar-nos l'entrevista.

    ResponElimina
  2. Jo no puc ajudar-te, amiga Sícoris. Li vaig fer la creu a l'Almudena quan vaig acabar de llegir el totxo "Malena es un nombre de tango". El vaig acabar, després de les més de 700 pàgines, per tossut, però em va avorrir, i l'escriptura no em va agradar gens: clàssica (o "trillada")en el pitjor sentit de la paraula, gens innovadora i... no em va aportar res (Només em va llevar temps per llegir coses en les quals estava més interessat i n'hi hauria tret més trellat). Ara que deu ser cosa de gusts.

    ResponElimina
  3. T'agraeixo la franquesa, elPac. Crec que el teu comentari m'ha acabat de decidir, almenys de moment. Jo, la veritat és que, tret dels articles en premsa, no he llegit res de l'Almudena Grandes. Vaig veure l'adaptació al cine de "Las edades de Lulú" i em va semblar un autèntic "rotllo"; la de "Malena..." ja la vaig descartar des del principi i, pel que fa a aquesta darrera novel.la (que és la primera d'una trilogia), m'interessava el tema de la guerra civil i, pel que he sentit en entrevistes a l'autora, pintava bastant bé, si més no com a punt de partida (la qual cosa tampoc no és garantia de res.) El problema, com tu dius, és que passar-se tant de temps llegint una obra tan llarga (i tan cara!) sense acabar de "tenir-les totes", resta temps per a gaudir de lectures que segurament poden aportar molt més; i n'hi ha tantíssimes, que cada cop intento ser menys impulsiva i més selectiva.

    ResponElimina