dilluns, 1 d’abril del 2013

Tres noches | Austin Wright

Austin Wright
Tres noches
Traducció al castellà: Héctor Silva
Salamandra, 2012

Tres noches va ser publicada el 1993 per primera vegada a USA. Ara s'ha reeditat per segona vegada i s'ha traduït al castellà. És una novel·la dins d'una altra novel·la:
Després de 15 anys sense saber del seu ex marit, Susan rep el manuscrit d'una novel·la escrita per ell i una nota on li diu que, en llegir-la, li la critique. Les tres nits són les que dedica a llegir-la i a pensar sobre ella, i un abans, un després i dos interludis. El manuscrit, que el llegirem frenèticament en companyia de la Susan, es diu Animales nocturnos, i és un thriller que t'atrapa des del mateix començament (Quasi com que la Susan ha de parar de quan en quan per a pensar en la seua vella i nova vida, en el seu ex i en l'actual, en els seus fills, en les relacions de parella... i sobretot en l'escriptura, que si no, no pararies).

 A banda del suspens a que et somet Animales nocturnos,  en la novel·la Tres noches, està el joc entre la ficció i la realitat, l'escriptura i la lectura, i un escriptura senzilla però subtil, reflexiva i molt eficaç.

No us decebran aquestes dues novel·les en una de sola.

3 comentaris:

  1. Gràcies elPac!!! una entrada de les que et diu "menja'm"!!!

    ResponElimina
  2. Ostres! Tal com ho has explicat, té una pinta tan bona que he anat a buscar més informació sobre la novel·la, i a part d'assabentar-me que hi ha una edició en català (de Proa), l'argument, els personatges i la importància dels fets en el temps m'han recordat molt un projecte que tenim entre mans...

    ResponElimina
  3. La novel·la també es va publicar als anys 90, en català i castellà, per Destino i respectant el títol original "Tony & Susan". Als Estats Units la van reeditar recentment (potser arran de la mort de l'autor) i, evidentment, no van tenir la "brillant" idea de canviar-ne el títol. A qui s'han encomanat els nostres editors per fer-ho? Potser a Sant Pistrincs, o com fer passar per novetat un llibre que potser algunts clients potencial ja tenien.

    ResponElimina