dijous, 2 de setembre del 2010

LA PROFESSORA DE PIANO


Novel.la que transcorre a Hong Kong en dos temps, per una banda a principi dels 40, abans i durant la 2a guerra mundial amb ocupació japonesa inclosa, on s'explica tota la vida de la colònia des del punt de vista d'una parella, el protagonista una anglès acabat d'arribar i la protagonista una euroasiàtica que sap moure's molt bé en els "millors" cercles socials.
D'altra banda, la mateixa ciutat 10 anys després, amb el mateix protagonista masculí i una senzilla anglesa acabada d'arribar. A partir d'aquesta relació s'àniran esvaïnt alguns misteris ocorreguts durant l'ocupació japonesa.
És força interessant, molt distreta, de les que es llegeix sense parar perquè tens ganes de saber què passarà, i el fet d'anar intercal.lant capítols del 1941 amb capítols ambientats al 1952, li dóna encara més ritme. Com a temes de fons: puritanisme i imperialisme britànic, brutalitat de l'ocupació japonesa, dificultat dels euroasiàtics per trobar el seu lloc, traïcions, silencis, passions...
(Això per l'elPac: malgrat el piano, de música, res de res)
(enllaç amb la Magrana clicant aquí)

1 comentari:

  1. Gràcies, Anna, de tota manera, encara que no vagi a la meua llista de literatura sobre música, sí m'abelleix llegir-la. Per a la tardor.

    ResponElimina