dimarts, 24 de gener del 2012


El desguace de la tradición. En el taller de la narrativa del siglo XX
Javier Aparicio Maydeu
Càtedra
1022 pàg.

Gràcies a l’amiga miu, que ens va enllaçar amb Millenium, que vaig conèixer aquest llibre.

El millor, l’estructura del llibre: Es presenta com un curs universitari de Narrativa Contemporània, amb 15 temes i un examen final (En aquesta part es fa una anàlisi i un viatge per la narrativa occidental, des de Kafka a Joyce, Faulkner, Proust, Woolf, Döblin, Modiano, Nabokov, García Márquez, Barnes, etc.).
A continuació un “magatzem” de textos (500 pàg.) i una “Caja de herramientas: apuntes de narratología”, més les bibliografies oportunes. I gran gran gran quantitat de cites.
Un llibre que vol ser interactiu, que ofereix hipervincles i glossaris perquè el lector puga navegar al seu gust per la narrativa contemporània.

Un retret que li faig: De quan en quan, i sense saber el motiu, s’hi escriu un fragment d’una novel·la en castellà i a l’altra ocasió, en anglès, o en francès, o en italià (segons l’original).

I el pitjor, la mida de la lletra: Si el text està en una tipografia minúscula de lupa de dos dits de grossa per poder-la llegir, la de les cites és de microscopi electrònic. Tot plegat difícil de llegir; t’hi deixes els ulls.

Potser no és un llibre per ser llegit, tot seguit com he fet jo, però sí per consultar o llegir a estones. Molt molt interessant (si els teus ulls ho suporten, clar).

4 comentaris:

  1. Gràcies elPac! té molt bona pinta!!! me l'anoto!!

    la lupa ja la tinc!

    ResponElimina
  2. Amic elPac, a mi em perdonareu: és molt desitjable, però de moment el metge m'ha dit que res de farines refinades i de llibres gruixuts...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un llibre que és un curs d'universitat. Per això deia que no s'ha d'agafar tot seguit com he fet jo. A poc a poc, o per consultar, o quan estàs llegint algun clàssic del s. XX...
      I s'han de seguir les consignes dels metges.

      Elimina
  3. Ah, doncs a mi sí que m'interessa. Com tu dius, més com a obra de referència o de consulta que per llegir-me'l "del tirón".

    El que sí que no perdono és la tipografia minúscula, i llegir amb lupa em cansa molt.
    Tant els costa a les editorials treballar amb un cos de lletra una mica més gran? (Avui estic rondinaire...)

    ResponElimina