divendres, 27 de gener del 2012

Jo, jo, jo...i Shakespeare, DAVID SAFIER



Jo, jo, jo... i Shakespeare
DAVID SAFIER
Traducció de Michael Steinmetz i Carlota Vallès
Empúries Narrativa, 2011

Text de contraportadaJa és prou difícil que un home i una dona comparteixin la vida, però quan, a més, han de compartir el cos, tot plegat es complica molt. La Rosa no té sort amb l’amor, troba molt a faltar el seu antic company, en Jan, i la seva vida li sembla avorridíssima. Convençuda que en Jan és l’amor de la seva vida, la Rosa decideix posar remei a la seva infelicitat i es deixa hipnotitzar per un mag que al·lega que pot fer viatjar la gent en el temps. Aviat es trobarà reencarnada en un cavaller que s’està batent en duel. Som a l’any 1594 i aquest cavaller es diu William Shakespeare. I la Rosa no se’n podrà alliberar i tornar al present fins que no descobreixi què és l’amor de veritat, i només compta amb l’ajuda d’un Shakespeare enamoradís i inconstant. Entre discussió i discussió, compartint el mateix cos, s’adonaran que abans de poder estimar ningú han d’aprendre a estimar-se a ells mateixos.

Primer capítol

Article a l'Ara

És un "divertimento",  té alguna frase xorra, moooolt xorra, i alguna escena tòpica, moooolt tòpica, típica de pel·li còmica...(de fet té tots els ingredients per ser una bona pel·lícula còmica)  però la història té la seva gràcia i està força ben trabada, final inclòs. I us asseguro que un cop comences ja no pot parar de llegir per saber què els hi passarà a la Rosa i al Shakespeare... . Admiro la capacitat de l'autor per posar-se al cos i cap d'una dona (ja ho feia a Maleït Karma). Molt recomanable per passar una bona estona i no pensar en res més, amb garantia de riure o somriure un mínim de 2 vegades a cada pàgina.

3 comentaris:

  1. Miu

    Fa mesos que vull llegir el "Maleït Karma"!
    Hi ha tants llibres per llegir...
    (I tant poc temps)...
    I a vegades els diaris, els blogs, la tele... Només fan que recordar-te el què encara no has llegit...



    Els Orfes hauríem de fer algun dia una llista de llibres que voldríem llegir...
    Com una relció perequiana de desitjos insatisfets...
    Tant son importants els llibres llegits com els que encara no hem llegit...
    Com si fos un "Cànon però encara NO"...
    Perdoneu-me, perquè els dilluns sempre son espesos...

    ResponElimina
  2. ...Toni em sembla una idea fantàstica!! seria com LA HISTORIA INTERMINABLE... però en format llista de desitjos lectors...LA LLISTA INABASTABLE!

    D'altra banda tant Maleït Karma com aquest, són llibres que es llegeixen en un sospir i ideals per quan no tens massa ganes de pensar ni reflexionar... d'aquells que es llegeixen sols..

    ResponElimina
  3. A mi m'agrada fins i tot el nom: "Cànon però encara NO", Toni

    ResponElimina