dissabte, 19 de març del 2011

L'Ocell de Foc.- Emili Teixidor











Emili Teixidor
L'Ocell de Foc
Editorial Cruïlla, 2009
(la primera edició és de 1972)



Llibre triat en la llibreria pel títol (tot just batejar l'editorial dels Orfes així) i per l'autor (sota la influència del seu Pa Negre, tan "afamat"). Meres coincidències.
L'edició va ajudar també (sembla un llibre multimèdia, amb il·lustracions i aclariments en els marges, mapes, miniatures medievals, fotos de castells, etc.).
Sembla un llibre per a nens (per a nens amb ganes de saber alguna cosa més del nostre passat com a poble, per descomptat).
A la contraportada es parla d'un nen que ens ha de portar a conèixer la infància d'En Jaume I, el fosc temps dels càtars, dels joglars i les dames, els cavallers i els bruixots, l'amor a la cort i la pesta, el poder i les seves maniobres.
Ningú no hi busqui cap tractat exhaustiu però, sinó l'aventura de ser adolescent en plena Edat Mitjana, en l'ebullició de pobles sotmesos al caprici de nobles i frares i gremis i bandolers i... (què sé jo!). I passar una estoneta ben agradable.

1 comentari:

  1. Ui!! Aquest llibre el vaig llegir quan era (més) joveneta !!! I encara el tinc guardat. Recomanable per a jovenets i quei vulgui, es clar !!

    ResponElimina