Al País d'avuí: Fallece a los 88 años el arabista Joan Vernet, catedrático emérito de la UB Entre sus obras destacan 'Literatura árabe', 'Historia de la ciencia española', 'La cultura hispanoárabe en Oriente y Occidente' o el 'Tratado de astrología de Bartomeu de Tresbéns' La seva traducció de "Les mil i una nits" per a Planeta és al meu parer la millor que s'ha fet...
No entenc què pasa amb el bloc: al comentar una entrada, tornem a veure la part de la dreta, i ens deixa ficar comentaris sense demanar-nos el codi de validació...
Pensava que era cosa del meu ordinador... He intentat de penjar una nova entrada i no em deixa. Quan vaig a "acceder", em surt el codi d'error: bX-fa9wwp. A vosaltres també us passa?
Bona tarda: He estat uns dies fora i veig que s'ha arreglat el blog. L'heu arreglat vosaltres o ha estat google?. Avui he rebut un e-mail del nostre amic Toni, anunciant un nou programa de llibres al 33. Veig que encara hi han diners per la televisió de Catalunya. Podríem proposar reduir la televisió al mínim, per exemple només deixar les notícies i estalviar diners enlloc de baixar el sou als metges..... I també afavoririen la lectura......Menys TV més llibres........
Hola, Isabel. Ben retrobada! Jo m'he assabentat d'aquest nou programa del 33 gràcies al mail del Toni i, tal com li he dit a ell, la carta de presentació no m'acaba de convèncer gaire (més aviat, gens), però... estarem a l'aguait...
Estic d'acord amb tu en que això d'abaixar dels sous dels metges (i també de les infermeres, no les oblidem!) és un escàndol. Malgrat tot, potser que a Televisió de Catalunya no ens privessin tampoc de bones pel·lis i sèries. Ara, que aquest nou programa de llibres sense presentador, sense entrevistes i amb un toc de "modernitat" que vol ser dinàmic i té tota la pinta d'acabar com un catàleg frívol de novetats (i tant de bo m'equivoqui...), crec que serà bastant prescindible. I consti que si m'equivoco, no tinc cap problema en rectificar, però ara com ara, em sembla que seguirem anyorant LHDL pels segles dels segles!
Em pareix que encara em quedaré, si fa no fa, al lloc del menys de l'1 per cent que es mirava el programa del Manzano: vull saber qui em recomana els llibres i que ho faça durant prou temps per a jutjar jo mateix les seves recomanacions... Malgrat tot, el programa no ha estat pas malament del tot, millor que el Pagina2, però a "cent-mil milliards" de pàgines del meu anyorat mens-de-l'1%-d'audiència LHDL, de tan feliç, i trista alhora, memòria.
Va ser bastant decepcionant... Tot i que suposo que se'ls hi hauria de donar un vot de comfiança perquè acaben de començar... Semblava un vídeo-clip de l'MTV... pel 3XL...
A mi el tros que em va agradar més va ser la nena parlant del llibre de vampirs...
T.
(Si volen però més d'un 1% potser no l'haurien de posar a la mateixa hora que l'APM... Tot i que almenys ara el posen a una hora decent...)
Jo també vaig pensar en Página2 de tve, però més dispers i més breu. Però no ens enganyem: les minories no comptem per a res, i sembla que els estimem la Literatura som una minoria. Què hi farem!
Orfes: Ja fa unes setmanes que no puc accedir al tauler del bloc, i des de l'ordinador de sempre no puc ni tan sols fer comentaris en les entrades; només puc fer-ho des d'altre ordinador, i no sempre. Si no s'arregla això, podeu arribar a pensar que m'he desentès de vosaltres, i no és això. Aquests últims comentaris he d'enviar-los a un amic per a que ells els escriga al bloc. Quin rotllo! No vull rendir-me, però és que això em posa dels nervis! Acabaran amb la meua paciència?
elPac no et rendeixis, jo només puc fer de tot des del portàtil on hi tinc el Chrome, però des del pc, fatal.. no veig els comentaris, fer una entrada és un rotllo, i això quan em deixa entrar!
Grandes tarados, sin sentimientos ENRIQUE VILA-MATAS 19/11/2011
La mirada más característica del artista tiene un lado sombrío. Nuestros autores favoritos, falsos conocedores de la vida, escribieron con pericia admirable sobre ella, convencidos de que la verdad tiene la estructura de la ficción
Llibres: fem-ne una llista Aquesta setmana, parlem de la literatura dels clàssics. Repassarem algunes de les obres i autors que és indispensable haver llegit al llarg de les nostres vides. Hi participen els crítics literaris Javier Aparicio i Juan Antonio Masoliver, l'escriptor Javier Pérez Andújar i la catedràtica de Literatura Comparada Dolors Oller.
no m'havia fixat mai que quan fas un comentari i et demana que hi posis aquelles lletres barrejades oportúnament per fer-ne un mot impronunciable, surt una frase que diu:
DEMOSTRA QUE NO ETS UN ROBOT!!
m'ha fet molta gràcies i m'he sorprès de no haver-ho llegit abans...
Aquest Xavier sempre és un "crack": encertat, clar i, afortunadamente i desafortunada, un perillós encomanador de lecturina. Encara tindré que ficar-me a llegir el "chespir" aquest... Gràcies, miu.
Gràcies per enllaçar l'article, miu. Quanta raó té l'Antich, i com ho explica de bé! A mi em mata quan al teatre representen "readaptacions" de textos clàssics amb la intenció d'apropar-los a l'època actual, quan molta gent ni tan sols ha vist o ha llegit els originals.
LESBOS ... I see your cute decor Close on you like the fist of a baby Or an anemone, that sea Sweetheart, that kleptomaniac. I am still raw. I say I may be back. You know what lies are for.
Pues he anat a la llibreria a fer el xafarder sense voler comprar perquè ara en tinc molts... I acabava d'arribar el nou d'en McCarthy, que jo no sabia... I encara l'estaven col·locant a la taula... I en plan ionqui me l'he hagut de comprar!!
No sé quan el llegiré però de moment ja el tinc! Encara fa olor de tinta...
La Terra està entrant en rastre de deixalles del cometa Halley, font de la pluja anual de meteors Eta Acuáridas. Els pics de la pluja d’estrelles d’enguany cauen els dies 5 i 6 de maig, aquest proper cap de setmana. La resplendor d’una Lluna plena de perigeu completa (una “súper lluna”) interferirà la observació. No obstant això, els observadors, especialment a l’hemisferi sud encara podrien veure dotzenes de meteors durant les hores abans de la sortida del sol el 6 de maig.
La nit del 5 al 6 de maig (la nit de dissabte a diumenge) la lluna plena que veurem serà la més brillant de tot l’any, i això està causat perquè coincideix la lluna plena amb el perigeu, és a dir, quan la lluna està més a prop. Això farà que la lluna brilli un 30% més i es vegi un 14% més gran que la resta de l’any. Es pot notar realment la diferència?
És complicat, però sí notarem una brillantor “estranya”, però no tindrà cap altre efecte ni sobre nosaltres ni sobre el medi. Només algunes marees es poden veure afectades fins a 15 cm, però només en àrees on ja es produeixin, és a dir, res a notar al nostre Mediterrani.
L’altra fenomen del cap de setmana és la pluja d’estrelles de les Eta aquàrides. La Terra està entrant en el rastre de deixalles del cometa Halley, la font d’aquesta pluja anual de meteors. La pluja arriba al seu màxim aquest cap de setmana, i el millor moment per observar-los serà durant les hores abans de l’alba del diumenge, 6 de maig. Com que el radiant de la pluja es troba per sota de l’equador celest, els observadors de l’hemisferi sud es veuen afavorits, però fins i tot els del Nord haurien de ser capaços de veure les restes del Halley, pols que es desintegra en l’atmosfera.
La “súper-lluna” del cap de setmana no serà propícia per a l’observació d’aquesta pluja d’estrelles, però això no hauria d’afectar per a pode rveure almenys 30 meteors per hora al voltant del màxim.
Podeu trobar més informació tant de la “súper-lluna” com de les eta aquàrides al portal Spaceweather.com: http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=03&month=05&year=2012
Més que un comentari és un magnífic article, Isabel, moltes gràcies!
Encara que m'agradaria aclarir, que aquesta nit de divendres 4 de maig no és Lluna plena, ho serà diumenge, però sí es cert que és més a prop de la Terra i per tant, la veurem més gran i brillant. Sóc afortunada i la veig sense mourem de l'escriptori, l'estic mirant :))
Ve al cas, anit, justament, vaig rellegir unes planes (d'un llibre antíc que no vull dir ni és a la venda) on parla de les diferents Llunes que ha tingut la Terra, de l'anell d'aigua que es va formar al voltant aixecant les aigües, i per tant, inundant gran part de la superfície terrestre. I això ha succeït moltes vegades durant mil.lions d'anys... La Terra no sempre ha estat només la Terra... i, en definitiva, no sabem mai res del que pot passar, no sabem què fa l'Univers...
Mentres tant, gaudím del privilegi que tením de poder contemplar tanta bellesa al voltant :))
Gràcies per convidar-nos a llegir el cel, Isabel :))
Ostres, Anna, moltes gràcies per la informació. Sembla que el nou programa promet, oi? Esperem que aquesta estrena televisiva coincideixi amb el premi. Creuem els dits! Com diria el Llach (ara m'estic llegint la seva novel·la, recomanada per elPac): QUE TINGUEM SORT! I si no, ja la tindrem un altre any, que hi ha més dies que llonganisses...
I molta sort també per al bloc Bereshit de l'Enric!
I mola més: com que no competim, doncs són categories diferents, podriem ser premiats dues vegades (amb lo permís de l'Enric, és calr, això no cal dir-ho)
vistos dos dels 3 programes AMB FILOSOFIA, els dos molt interessants, el de l'amistat m'ha agradat moltíssim, el de Déu l'he trobat interessant... he de manifestar-vos que VULL MÉS MANZANO I ANTICH!!, que la resta és súper/mega interessant, però a mi m'agrada escoltar a aquell parell!!
El fons de color groc és molt càlid. Diuen que el groc s'associa a l'alegria, felicitat, intel·ligencia i l'energia. La lletra de l'Anna és divertida. M'agrada el canvi.
Le falles de València, com jo les veig, però més ben explicades que el món!: el Baixauli (Espiral, L'home manuscrit...), al Quadern de el País d'aquesta setmana (20/03/2013): La festa de veritat.
No faig l'enllaç a la notícia (per motius de no donar de menjar al monstre), però el diari El Mundo del 10.05.2013 diu:
CULTURA Acto promovido por la AVL Bolbaite rechaza homenajear al poeta Estellés por 'ser catalanista a más no poder' Le acusan de defender la unidad lingüística entre el valenciano y catalán. 'Negaba la propia existencia de la lengua valenciana', afirma el Ayuntamiento.
Ja es veu que les raons polítiques tenen més força que les filològiques. Fixa't que jo em pensava que m'havia passat la vida parlant en català, i resulta que no, que era lapao...
No m'agrada ser un xivato, però ha estat la Síc qui ho ha arreglat, que després diu que no sap fer res i és una arregladora impenitent i encantadora i molt llesta...
Benvolguts orfes, us segueixo a diari, i m'agrada fer-ho, gràcies a vosaltres he descobert autors que no coneixia, o no havia llegit, i ha valgut la pena. Però, no sé si us passa a tots, ara, cada dia, des del 5 d'agost. em saluda l'Almudena parlant de "El lector de Julio Verne" No tinc res contra aquesta dona, ni la seva veu, al contrari, però això d'haver-la de sentir mentre llegeixo la ressenya d'un llibre que no hi té res a veure ... A més us confesso un secret, de vegades us obro des de la feina, si m'arriba al correu l'avís d'una nova entrada i no estic sola al despatx :). Bé que ... només volia comentar-ho i potser, no śe, es podria penjar de manera que no s'obrís si no és clica expressament.
14 de novembre, amb motiu del centenari de la publicació del primer volum, Pel cantó de Swann, de "A la recerca del temps perdut" del Marcel Proust, El País en publicava un especial:
Volem fer-vos partíceps del fet que només una dotzena de posts ens separen del miler d'entrades al nostre bloc.
Us demanem ajut per a la commemoració: un missatge d'encoratjament, una proposta d'activitats relacionades amb els llibres i la lectura, un "qui-sap-què"...
CAFÉ PEREC - Ella fue Dadá - ENRIQUE VILA-MATAS 14 ENE 2014: Al final de sus días, cubría sus vestidos con trozos de periódico. “Podría leerte”, le dijo Duchamp. enllaç aquí
Bon dia! DOCUMENTA a BCN va associat a Premi Literari, el del 2013 té una entrada en aquest blog, l´Albert Forns.
Ara com a llibreria DOCUMENTA està passant per uns moments de passió literària, per mi. Coneixeu el nou projecte del sr COTS i cia.? Aventura titànica en temps de "crisi"
Del Toíbìn he llegit Brooklyn i Un llarg hivern, la primera és una novel·la bonica, amb un missatge positiu tot i les dificultats amb les que es troba la protagonista, una irlandesa que emigra a NY cap als anys 50, escrit amb una gran sensibilitat. Un llarg hivern, en canvi, és un llibre cru, narra una història molt dura, amb un retrat femení terrible, ambientada al Pallars Sobirà. Els dos em van agradar molt. Faré cas a "G" i continuaré pels llibres que recomana.
Per començar recomanaria The south o Homage to Barcelona. També em semblen prou interessants la sèrie d'assajos "Love in a Dark Time". Si t'interessa la cultura 'queer' et recomano vivament les novel les de Sarah Waters, ambientades en l'època victoriana, una delícia.
"Escribir como quien deja la luz encendida y duerme de pie sobre sí misma para pasar cuentas con el miedo escribir para reorganizar escribir sin hacer concesiones."
He vist que al bloc només surt l'última entrada que s'ha fet, i em sembla que així es queda massa curt. Això respon a una decisió d'algun orfe/òrfena que ho ha fet o simplement ha estat un accident? Gràcies.
Recordaves les dates d´algunes guerres i et preguntaves com juntar el buit i el dolor mentre netejaves el peix fresc a la cuina. I pensaves quina seria la ciutat que avui la pluja triaria per quedar-se. Caminar per una ciutat quan plou és com passejar-la nua, m´havies escrit en un missatge. I jo recordava tots els cels de les pluges sota les tardes de totes les ciutats, agafada de tu, com quan érem divendres.
El racó dóna una prespectiva del camí de sac, cul de cruïlla.
Ara veig que els vicis es treballen per força i que les virtuts es desfan a l´aigüera: una mala feina, ruta fatal, estones que es repeteixen i la por. La por que muta i la gana exagerada d´una fam que no he sentit, em diuen de poca salut.
El centre és tort, no té ritme, i som en la taquicàrdia consegüent.
Inutilitzo amb unes mans avergonyides i culpables.
L'ESPAI DE MI Vetlla l'espai de mi que et configura i així sabràs que mai no s'interposa entre tu i jo cap llei de melangia. No et recordo enyorós: t'estimo en una dimensió de mi que no sabia potser perquè el teu cos me l'ocultava. Ara m'atardo amb tu sense tenir-te pels blaus i verds lentíssims de la tarda i pels ocres tendríssims del poema.
L´estultícia, el pecat, l´error, la cobejança, ens transbalsen el cos, torben els pensaments, i alimenten els nostres gentils remordiments, tal com els mendicants amb la seva menjança.
.......................................
CHARLES BAUDELAIRE (Paris, 9 d´abril 1821 - 31 agost 1867)
No sé si ja se n'ha parlat però crec que seria interessant preguntar quins són els llibres que més us han marcat al llarg de la vostra vida. Així podriem compartir-los amb la resta d'orfes per tal de trobar potser punts en comú i fer noves descobertes literàries. Gràcies
Haig de fer un regal especial a una persona especial que ACABA DE NÉIXER. Vull que en el paquet hi hagi algun llibre. Com que sou el meu millor referent m'atreveixo a preguntar. Em recomaneu alguna cosa?
Hola, ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES (Where the wild things are) de MAURICE SENDAK (1928-2012) Obra de referència en literatura infantil de tots els temps. Entrada l món de la fantasia i el joc.
Magda, a part de la recomanació de l'Imma, amb la que estic 100% d'acord, hauries de considerar que vols que signifiqui el llibre que li regalis: - vols un llibre/conte que pugui manipular des de ben petit? en aquest cas cal que sigui de poques pàgines, colors molt vius i dibuixos simples i clars, en trobaràs molts, i d'il·lustradors magnífics - si el què vols és un conte que es miri de més grandet, que puguin explicar-li i que si en té cura pugui tenir-lo tota la vida, el que proposa l'Imma és fantàstic, i n'hi ha molts d'altres, les editorials Kalandraka, baula, cruïlla, la galera...en tenen un bon reguitzell, et recomano el blog de l'espolsada on sovint hi recomana llibres infantils il·lustrats meravellosos http://lespolsadallibres.blogspot.com.es/ - Una altra possibilitat és un llibre de contes perquè els pares els hi expliqui, també en trobaràs molts, de clàssics i de no tan clàssics (una casa plena de contes a casa meva ha donat molt joc, però a partir dels 5 anys)
Jo sóc partidaria de no saltar-me cap fase, de no voler correr massa i procurar no oferir-los el què encara no poden valorar en la seva totalitat perquè quan els toca gaudir-ne si els hi hem donat abans d'hora consideren que és de massa petits, cada criatura té el seu ritme...és difícil de gestionar en la societat en la que vivim on tothom té pressa i sembla que vulguem que els nens creixin massa ràpid... però un llibre/conte sempre és un regal magnífic.
Un parell de contes magnífics i de defensa de la igualtat de gènere: Rosa Caramel i Artur i Clementina de l'Adela Turin a Kalandraka
Moltíssimes gràcies a les dues. Estic totalment d'acord amb allò de no cremar etapes. I per descomptat que li compraré algun d'aquests comptes "de poques pàgines, colors molt vius i dibuixos simples i clars" que compro a sempre que haig de fer un regal de naixement i que la criatura en qüestió tindrà per moltes bandes començant per sa mare. Volia, a més, alguna altra cosa, una mica més especial, per guardar en una lleixa i poder mirar i escoltar quan li comencin a llegir contes. Buscaré ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES, pot ser una bona opció. Gràcies de nou.
TERTÚLIES DE MAR I LLIBRES al Museu Marítim de BCN
Mireu de què van i si podeu arribeu- vos a les Drassanes de BCN per escoltar bona literatuta de mar
Ahir van parlar sobre MOBY-DICK: Francesc Lleal Galceran (capità de la Marina Mercant i tot un erudit en Moby-Dick) i Ma. Antònia Oliver, traductora al català de la novel.la de Melville.
Interessant entrevista a la secció Gent corrent de El Periódico, 12.5.14
"MOBY-DICK és un viatge cap a l´interior d´un mateix"
Canta, canta en claro rimo, el almendro en verde rama y el doble sauce del río. Canta de la parda encina la rama que el y el hacha corta y la flor que nadie mira. De los perales del huerto la blanca flor, la rosada flor del melocotonero. Y ese olor que arranca el viento mojado a los habares en flor.
Y sé muy bien que no estarás. No estarás en la calle, en el murmullo que brota de noche de los postes de alumbrado, ni en el gesto de elegir el menú, ni en la sonrisa que alivia los completos de los subtes, ni en los libros prestados ni en el hasta mañana.
No estarás en mis sueños, en el destino original de mis palabras, ni en una cifra telefónica estarás o en el color de un par de guantes o una blusa.
Me enojaré amor mío, sin que sea por ti, y compraré bombones pero no para ti, me pararé en la esquina a la que no vendrás, y diré las palabras que se dicen y comeré las cosas que se comen y soñaré las cosas que se sueñan y sé muy bien que no estarás, ni aquí adentro, la cárcel donde aún te retengo, ni allí fuera, este río de calles y de puentes.
No estarás para nada, no serás ni recuerdo, y cuando piense en ti pensaré un pensamiento que oscuramente trata de acordarse de ti.
de moment, Toni, em sembla més com el purgatori: la muntanya de llibres per llegir és gran, enorme però comprem com si anessin a acabar-se les llibreries demà un beneït i plaent cràter de Sísif
CATORZE. Biblioteca. Lluís Gavaldà : Sóc un home enamorat.
A la revista digital CATORZE el cantant dels Pets explica com li ha agradat tant la novel.la de l´autor noruec KARL VON KNAUSGÄRD Un hombre enamorado (autobiografia). Coincidències de lectures i opinions. Brutal!
Bon dia! Tot passejant pel ciberespai he anat a parar "els de dalt" un blog: "espai de literatura amb ressenyes, reportatges, entrevistes i notícies llargues i no tan llargues." Ja ho veieu un parent nostre.
El dilluns 8 de juny a BCN es conmemora el DIA ORWELL
ANIMAL FARM (La revolta dels animals), 1945
Conte satíric sobre un grup d'animals d'una granja que expulsen els humans i creen un sistema de govern propi que acaba corvertint-se en una tirania brutal.
FRAUEN UND BÜCHER (MUJERES Y LIBROS) Stefan BOLLMANN, 2013
"Assaig. Llegint, les dones van conquerir la seva emancipació. Al principi era només imaginària, però el següent pas va ser posar-la en pràctica. A Mujeres y libros Stefan Bollmann reconstrueix la història de la lectura femenina i la vida de cèlebres heroïnes literàries, des d´Emma Bovary o Susan Sontag fins a Mary Wollstonecraft o Lou Andreas-Salomé." Laura Freixas
Ha mort Henning Mankell. A aquells que ens agrada la novel·la policiaca/negra de qualitat, que, a més a més d'entretenir i molt bé, també serveix per a tractar críticament els reptes de la societat actual, i que tantes satisfaccions ens va proporcionar el depressiu i pensarós detectiu Kurt Wallander, se'ns ha quedat un buit al cor. A més, l'escriptor és un personatge de la literatura més compromesa. Gràcies, Mankell per tantes hores d'entreteniment i anàlisi de la deriva de la nostra societat. La notícia de la seua mort: http://cat.elpais.com/cat/2015/10/05/cultura/1444039772_768836.html
Al rodamots d'avui:
ResponEliminaCada dia un mot / 2762 / dimarts, 26 de juliol del 2011
calaix de sastre
Al País d'avuí:
ResponEliminaFallece a los 88 años el arabista Joan Vernet, catedrático emérito de la UB
Entre sus obras destacan 'Literatura árabe', 'Historia de la ciencia española', 'La cultura hispanoárabe en Oriente y Occidente' o el 'Tratado de astrología de Bartomeu de Tresbéns'
La seva traducció de "Les mil i una nits" per a Planeta és al meu parer la millor que s'ha fet...
Tafanejant pel bloc de l'amiga viu i llegeix m'he trobat això:
ResponEliminaSota el nom “Una imatge i mil paraules” presentem la segona edició dels premis a la millor entrada.
Què us pareix?
Per al Toni, sobretot, però també per a totes/tots:
ResponEliminaCom a bon Bolañista, crec que pot interesar-te (-vos) aquest link:
SE BUSCA: Roberto Bolaño no ha muerto, persigámoslo.
Per a totes i tots!!!:
ResponEliminahttp://www.youtube.com/watch?gl=ES&hl=es&v=qhH0SBUsBm0
T!
(Gràcies ICR !!)
com les cireres (gràcies T.) aquest també:
ResponEliminahttp://youtu.be/Lh9oVcr18eQ
Descenso al infierno de Bolaño
ResponEliminaSe rueda en Roma la adaptación de 'Una novelita lumpen', del autor chileno
Per als bolanyistes
ResponEliminahttp://elpececillodeplata.wordpress.com/2011/08/23/las-merecidisimas-librerias-de-roberto-bolano-1%c2%aa-parte/
i la segona part:
ResponEliminahttp://elpececillodeplata.wordpress.com/2011/08/26/las-librerias-que-se-merece-roberto-bolano-2%c2%aa-parte-y-ultima/
icr: Felicitats!!!
ResponEliminaGràcies, Isabel...
ResponEliminaNo entenc què pasa amb el bloc: al comentar una entrada, tornem a veure la part de la dreta, i ens deixa ficar comentaris sense demanar-nos el codi de validació...
ResponEliminaperò no puc afegir entrades noves ni accedir al tauler...
ResponEliminaPensava que era cosa del meu ordinador...
ResponEliminaHe intentat de penjar una nova entrada i no em deixa. Quan vaig a "acceder", em surt el codi d'error: bX-fa9wwp. A vosaltres també us passa?
Quin embolic!!
ResponEliminaPaciència amics, no ens rendim!!
De moment sembla que blogger ha desfet les seves desfetes... Vulga Gates que duri...
ResponEliminaDeixeu-nos presumir una mica:
ResponElimina- 500 entrades
- 2577 comentaris
- 42501 visualitzacions de pàgina
Enhorabona, orfes, bon treball...
Bona tarda:
ResponEliminaHe estat uns dies fora i veig que s'ha arreglat el blog. L'heu arreglat vosaltres o ha estat google?.
Avui he rebut un e-mail del nostre amic Toni, anunciant un nou programa de llibres al 33.
Veig que encara hi han diners per la televisió de Catalunya. Podríem proposar reduir la televisió al mínim, per exemple només deixar les notícies i estalviar diners enlloc de baixar el sou als metges.....
I també afavoririen la lectura......Menys TV més llibres........
Hola, Isabel. Ben retrobada!
ResponEliminaJo m'he assabentat d'aquest nou programa del 33 gràcies al mail del Toni i, tal com li he dit a ell, la carta de presentació no m'acaba de convèncer gaire (més aviat, gens), però... estarem a l'aguait...
Estic d'acord amb tu en que això d'abaixar dels sous dels metges (i també de les infermeres, no les oblidem!) és un escàndol. Malgrat tot, potser que a Televisió de Catalunya no ens privessin tampoc de bones pel·lis i sèries. Ara, que aquest nou programa de llibres sense presentador, sense entrevistes i amb un toc de "modernitat" que vol ser dinàmic i té tota la pinta d'acabar com un catàleg frívol de novetats (i tant de bo m'equivoqui...), crec que serà bastant prescindible. I consti que si m'equivoco, no tinc cap problema en rectificar, però ara com ara, em sembla que seguirem anyorant LHDL pels segles dels segles!
Sant-Google fa i desfà, Isabel...
ResponEliminaGràcies per la informació. Hi estarem pendents a internet, ja que ací al País Valencià la dreta ha tancat els emissors de TV3 i cia.
ResponEliminaEm pareix que encara em quedaré, si fa no fa, al lloc del menys de l'1 per cent que es mirava el programa del Manzano: vull saber qui em recomana els llibres i que ho faça durant prou temps per a jutjar jo mateix les seves recomanacions...
ResponEliminaMalgrat tot, el programa no ha estat pas malament del tot, millor que el Pagina2, però a "cent-mil milliards" de pàgines del meu anyorat mens-de-l'1%-d'audiència LHDL, de tan feliç, i trista alhora, memòria.
Doncs jo als 10 minuts de veure "Viallibre", vaig tancar la televisió.
ResponEliminajo ahir no el vaig poder veure i encara no està a la carta!
ResponEliminaperò pel què he llegit pel twitter i fb, no estic massa animada!
us passo el link de l'Última troballa de la tele del meu poble, que té entrevistes a escriptors i traductors molt bones.
http://www.rtvvilafranca.cat/programes/penedes-tv/lultima-troballa.html
Ara que com LHDL res de res...snif, snif!! i Isabel, totalment d'acord amb la teva proposta, on hem de votar???
Va ser bastant decepcionant...
ResponEliminaTot i que suposo que se'ls hi hauria de donar un vot de comfiança perquè acaben de començar...
Semblava un vídeo-clip de l'MTV... pel 3XL...
A mi el tros que em va agradar més va ser la nena parlant del llibre de vampirs...
T.
(Si volen però més d'un 1% potser no l'haurien de posar a la mateixa hora que l'APM... Tot i que almenys ara el posen a una hora decent...)
Jo també vaig pensar en Página2 de tve, però més dispers i més breu.
ResponEliminaPerò no ens enganyem: les minories no comptem per a res, i sembla que els estimem la Literatura som una minoria. Què hi farem!
Orfes:
ResponEliminaJa fa unes setmanes que no puc accedir al tauler del bloc, i des de l'ordinador de sempre no puc ni tan sols fer comentaris en les entrades; només puc fer-ho des d'altre ordinador, i no sempre. Si no s'arregla això, podeu arribar a pensar que m'he desentès de vosaltres, i no és això.
Aquests últims comentaris he d'enviar-los a un amic per a que ells els escriga al bloc. Quin rotllo! No vull rendir-me, però és que això em posa dels nervis!
Acabaran amb la meua paciència?
elPac no et rendeixis, jo només puc fer de tot des del portàtil on hi tinc el Chrome, però des del pc, fatal.. no veig els comentaris, fer una entrada és un rotllo, i això quan em deixa entrar!
ResponEliminasobretot NO ET RENDEIXIS!!
jolin... el Llibreter acaba de dir pel FB que tanca el seu blog.... una pena...
ResponEliminaGrandes tarados, sin sentimientos
ResponEliminaENRIQUE VILA-MATAS 19/11/2011
La mirada más característica del artista tiene un lado sombrío. Nuestros autores favoritos, falsos conocedores de la vida, escribieron con pericia admirable sobre ella, convencidos de que la verdad tiene la estructura de la ficción
Llegir
Avui, a El País:
ResponElimina- Lugares que son buenas costumbres
- ¿Cuál es tu librería favorita?
i a la xarxa:
ResponEliminawww.diadelaslibrerias.es/
Un article de Patricio Pron sobre els insults literaris: "Los frutos amargos de la dulce ira".
ResponEliminahttp://www.revistadelibros.com/articulos/los-frutos-amargos-de-la-dulce-ira
Com el "Libro de Petete", ensenya i diverteix.
Millenium
ResponEliminaLlibres: fem-ne una llista
Aquesta setmana, parlem de la literatura dels clàssics. Repassarem algunes de les obres i autors que és indispensable haver llegit al llarg de les nostres vides. Hi participen els crítics literaris Javier Aparicio i Juan Antonio Masoliver, l'escriptor Javier Pérez Andújar i la catedràtica de Literatura Comparada Dolors Oller.
http://www.tv3.cat/videos/3842870/Llibres-fem-ne-una-llista
Gràcies, miu. Quin gust!
ResponEliminaLa literatura estimula la actividad del cerebro humano
ResponEliminano m'havia fixat mai que quan fas un comentari i et demana que hi posis aquelles lletres barrejades oportúnament per fer-ne un mot impronunciable, surt una frase que diu:
ResponEliminaDEMOSTRA QUE NO ETS UN ROBOT!!
m'ha fet molta gràcies i m'he sorprès de no haver-ho llegit abans...
http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20120206/54250348723/xavier-antich-fuera-shakespeare.html
ResponEliminaAquest Xavier sempre és un "crack": encertat, clar i, afortunadamente i desafortunada, un perillós encomanador de lecturina. Encara tindré que ficar-me a llegir el "chespir" aquest...
ResponEliminaGràcies, miu.
Gràcies per enllaçar l'article, miu.
ResponEliminaQuanta raó té l'Antich, i com ho explica de bé!
A mi em mata quan al teatre representen "readaptacions" de textos clàssics amb la intenció d'apropar-los a l'època actual, quan molta gent ni tan sols ha vist o ha llegit els originals.
LESBOS
ResponElimina...
I see your cute decor
Close on you like the fist of a baby
Or an anemone, that sea
Sweetheart, that kleptomaniac.
I am still raw.
I say I may be back.
You know what lies are for.
Even in your Zen heaven we shan't meet.
Sylvia Plath*
Sabeu que m'ha passat?
ResponEliminaPues he anat a la llibreria a fer el xafarder sense voler comprar perquè ara en tinc molts...
I acabava d'arribar el nou d'en McCarthy, que jo no sabia...
I encara l'estaven col·locant a la taula... I en plan ionqui me l'he hagut de comprar!!
No sé quan el llegiré però de moment ja el tinc!
Encara fa olor de tinta...
És el que té, Toni, ser un addicte. No pots escapar-te'n.
ResponEliminaJa ens contaràs.
Toni, aquestes sensacions no es tenen amb els llibres digitals.
ResponEliminajo també pense que no, no es tenen amb el llibres fets amb bits...
ResponEliminaEl País (19.02.2012): La UVI de los libros olvidados
ResponEliminaEl 22 de febrero se cumple el setenta aniversario de la muerte del gran escritor de la Europa de entreguerras (ABC.es - 20.02.2012)
ResponEliminaJa s'ha publicat la primera novel·la del Lluís Llach. La vaig veure fa uns dies, però com anava d'enemic, no la vaig poder comprar.
ResponEliminaJa la tinc.
ResponEliminaDos Gabilondos al preu d'u:
ResponEliminaLeer es un gesto de insatisfacción (El País, 24.02.2012)
Gràcies icr!
EliminaCada dia m'agrada més, aquest bloc!
ResponEliminaMagnífic article del Xavier Antich:
ResponEliminaLos peligros de leer
Molt bo!. Gràcies ,icr.
EliminaAmigues i amics, aquest nit mireu el cel.
ResponEliminaAvui és LLUNA plena i és situarà més a prop de la terra, tot un espectacle!!.
La Terra està entrant en rastre de deixalles del cometa Halley, font de la pluja anual de meteors Eta Acuáridas. Els pics de la pluja d’estrelles d’enguany cauen els dies 5 i 6 de maig, aquest proper cap de setmana. La resplendor d’una Lluna plena de perigeu completa (una “súper lluna”) interferirà la observació. No obstant això, els observadors, especialment a l’hemisferi sud encara podrien veure dotzenes de meteors durant les hores abans de la sortida del sol el 6 de maig.
ResponEliminaLa nit del 5 al 6 de maig (la nit de dissabte a diumenge) la lluna plena que veurem serà la més brillant de tot l’any, i això està causat perquè coincideix la lluna plena amb el perigeu, és a dir, quan la lluna està més a prop. Això farà que la lluna brilli un 30% més i es vegi un 14% més gran que la resta de l’any. Es pot notar realment la diferència?
És complicat, però sí notarem una brillantor “estranya”, però no tindrà cap altre efecte ni sobre nosaltres ni sobre el medi. Només algunes marees es poden veure afectades fins a 15 cm, però només en àrees on ja es produeixin, és a dir, res a notar al nostre Mediterrani.
L’altra fenomen del cap de setmana és la pluja d’estrelles de les Eta aquàrides. La Terra està entrant en el rastre de deixalles del cometa Halley, la font d’aquesta pluja anual de meteors. La pluja arriba al seu màxim aquest cap de setmana, i el millor moment per observar-los serà durant les hores abans de l’alba del diumenge, 6 de maig. Com que el radiant de la pluja es troba per sota de l’equador celest, els observadors de l’hemisferi sud es veuen afavorits, però fins i tot els del Nord haurien de ser capaços de veure les restes del Halley, pols que es desintegra en l’atmosfera.
La “súper-lluna” del cap de setmana no serà propícia per a l’observació d’aquesta pluja d’estrelles, però això no hauria d’afectar per a pode rveure almenys 30 meteors per hora al voltant del màxim.
Podeu trobar més informació tant de la “súper-lluna” com de les eta aquàrides al portal Spaceweather.com: http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=03&month=05&year=2012
Més que un comentari és un magnífic article, Isabel, moltes gràcies!
EliminaEncara que m'agradaria aclarir, que aquesta nit de divendres 4 de maig no és Lluna plena, ho serà diumenge, però sí es cert que és més a prop de la Terra i per tant, la veurem més gran i brillant. Sóc afortunada i la veig sense mourem de l'escriptori, l'estic mirant :))
Ve al cas, anit, justament, vaig rellegir unes planes (d'un llibre antíc que no vull dir ni és a la venda) on parla de les diferents Llunes que ha tingut la Terra, de l'anell d'aigua que es va formar al voltant aixecant les aigües, i per tant, inundant gran part de la superfície terrestre. I això ha succeït moltes vegades durant mil.lions d'anys... La Terra no sempre ha estat només la Terra... i, en definitiva, no sabem mai res del que pot passar, no sabem què fa l'Univers...
Mentres tant, gaudím del privilegi que tením de poder contemplar tanta bellesa al voltant :))
Gràcies per convidar-nos a llegir el cel, Isabel :))
Bona Lluna i bona lectura!
Gràcies súperllunes!!!! (Isabel i Eva, clar!)
ResponEliminaGràcies! Aquesta nit estaré a la muntanya sense contaminació lumínica i si està el cel ras...
ResponEliminaanava jo pensant en vacances, i diu el Vila-Matas al Café Perec (29.05.2012, El País):
ResponEliminaViajeros sencillos
Gràcies icr!
EliminaPresentació del nou llibre de Doctorow "Todo el tiempo del mundo" i entrevista amb l'autor
ResponElimina(El País, 27-6-12):
http://cultura.elpais.com/cultura/2012/06/25/actualidad/1340618393_238568.html
i en paper, al costaet:
ResponEliminahttp://cultura.elpais.com/cultura/2012/06/26/actualidad/1340736151_639052.html
Herta Müller no puede olvidar, al cccb
Per als que trobem a faltar a l'amic Antich, quan recomanava llibres a L'hora:
ResponEliminaAgee, Knoxville
Mai no sabrem quins camins recorren els llibres que ens agradaria llegir o els que acabem llegint
La Vanguardia en català | 25/07/2012
Gràcies per l'enllaç icr!
ResponEliminaorfes, l'Emili Manzano torna al 33, serà a partir de divendres vinent (gala dels premis bloc!!!), amb el programa AMB FILOSOFIA
ResponEliminaus deixo enllaç
http://www.tv3.cat/ambfilosofia
Ostres, Anna, moltes gràcies per la informació. Sembla que el nou programa promet, oi?
ResponEliminaEsperem que aquesta estrena televisiva coincideixi amb el premi. Creuem els dits!
Com diria el Llach (ara m'estic llegint la seva novel·la, recomanada per elPac): QUE TINGUEM SORT! I si no, ja la tindrem un altre any, que hi ha més dies que llonganisses...
I molta sort també per al bloc Bereshit de l'Enric!
I mola més: com que no competim, doncs són categories diferents, podriem ser premiats dues vegades (amb lo permís de l'Enric, és calr, això no cal dir-ho)
Eliminavistos dos dels 3 programes AMB FILOSOFIA, els dos molt interessants, el de l'amistat m'ha agradat moltíssim, el de Déu l'he trobat interessant... he de manifestar-vos que VULL MÉS MANZANO I ANTICH!!, que la resta és súper/mega interessant, però a mi m'agrada escoltar a aquell parell!!
EliminaEl País, 03.10.2012: Una autobiografía y un manifiesto inéditos de Roberto Bolaño
ResponEliminaUna entrada "curiosa" al bloc del frikitecaris:
ResponEliminaPequeña gran biblioteca
Colors tardorencs i lletra solidària per al canvi d'estació...
ResponEliminaM'agrada molt el canvi, però què se n'ha fet del nostre pingüí-mascota?
EliminaM'encanten els colors càlids! i sumar capacitats!
EliminaEl pingüí se'n deu haver anat de vacances, segur que torna!!
El fons de color groc és molt càlid. Diuen que el groc s'associa a l'alegria, felicitat, intel·ligencia i l'energia.
EliminaLa lletra de l'Anna és divertida. M'agrada el canvi.
M'encanta el lema del Toni!!!
ResponEliminaNo ens rendirem!!
Le falles de València, com jo les veig, però més ben explicades que el món!:
ResponEliminael Baixauli (Espiral, L'home manuscrit...), al Quadern de el País d'aquesta setmana (20/03/2013): La festa de veritat.
Totalment d'acord, icr, Bauxauli.
ResponEliminaGràcies!
ResponElimina¿Para qué sirve un libro?
ResponEliminaperdoneu, això de no veure els darrers comentaris publicats, és una merda!
ResponEliminaho sento m'havia de desfogar, a veure si el sr. blogger ho veu i actua!
tens tota la raó, Anna, fa pudor el blogger!
ResponEliminaNo faig l'enllaç a la notícia (per motius de no donar de menjar al monstre), però el diari El Mundo del 10.05.2013 diu:
ResponEliminaCULTURA Acto promovido por la AVL
Bolbaite rechaza homenajear al poeta Estellés por 'ser catalanista a más no poder'
Le acusan de defender la unidad lingüística entre el valenciano y catalán. 'Negaba la propia existencia de la lengua valenciana', afirma el Ayuntamiento.
(Bolbaite és un poble de la comarca de Xàtiva)
Ja es veu que les raons polítiques tenen més força que les filològiques. Fixa't que jo em pensava que m'havia passat la vida parlant en català, i resulta que no, que era lapao...
ResponEliminaEiiii!!! es tornen a veure els comentaris recents!!!
ResponEliminaIUPI!!!!!!!!!!!!!
No m'agrada ser un xivato, però ha estat la Síc qui ho ha arreglat, que després diu que no sap fer res i és una arregladora impenitent i encantadora i molt llesta...
EliminaBenvolguts orfes, us segueixo a diari, i m'agrada fer-ho, gràcies a vosaltres he descobert autors que no coneixia, o no havia llegit, i ha valgut la pena. Però, no sé si us passa a tots, ara, cada dia, des del 5 d'agost. em saluda l'Almudena parlant de "El lector de Julio Verne" No tinc res contra aquesta dona, ni la seva veu, al contrari, però això d'haver-la de sentir mentre llegeixo la ressenya d'un llibre que no hi té res a veure ... A més us confesso un secret, de vegades us obro des de la feina, si m'arriba al correu l'avís d'una nova entrada i no estic sola al despatx :). Bé que ... només volia comentar-ho i potser, no śe, es podria penjar de manera que no s'obrís si no és clica expressament.
ResponEliminaens fiquem a arreglar-ho, magda, gràcies per la teva companyia...
EliminaEl conte Vermell amargant de l'Anna Tomàs (la nostra miu), finalista dels premis Núvol 2013.
ResponEliminaenhorabona, Anna, miu nostra!
Eliminasou tremendos/tremendes!!!! m'he posat molt vermella quan he vist l'enllaç allà dalt!!!
Eliminamoltes gràcies!!!
ostres tornem a ser finalistes dels premis blog!!!
ResponEliminaFelicitats equip!!!!
i sense fer campanya ni res!
EliminaApa, orfes!
Y yo, con estos pelos... Enhorabona, orfes!
EliminaM'encanta aquest look de tardor! I els pingüins trepitjant les fulles!
ResponEliminaCarpe Noctem: una nova proposta editorial per a temps de crisi.
ResponEliminamolt bona 'pinta', gràcies, Síc, els seguirem...
EliminaTellement envie de te revoir.
ResponEliminatrès suggestive...
EliminaVous avez envie aussi? Mais vous ne pouvez pas...quelle malchance
Eliminahttp://www.nuvol.com/noticies/lantijudaisme-i-els-estatuts-de-puresa-de-sang/
ResponEliminaEl nostre orfe Enric al Núvol!!
L'enyor infinit i l'amor que no s'acaba. I els dies se'n van, i els mesos, i els anys...
ResponElimina14 de novembre, amb motiu del centenari de la publicació del primer volum, Pel cantó de Swann, de "A la recerca del temps perdut" del Marcel Proust, El País en publicava un especial:
ResponEliminahttp://elpais.com/tag/marcel_proust/a/
Benvolgudes i benvolguts orfes:
ResponEliminaVolem fer-vos partíceps del fet que només una dotzena de posts ens separen del miler d'entrades al nostre bloc.
Us demanem ajut per a la commemoració: un missatge d'encoratjament, una proposta d'activitats relacionades amb els llibres i la lectura, un "qui-sap-què"...
No us rendiu mai!
uauuu un miler......això ho hem de celebrar!!!
ResponEliminaunas risas...
ResponEliminafeliç hivern òrfenes i orfes
ResponEliminai abrigueu-vos be!
CAFÉ PEREC - Ella fue Dadá - ENRIQUE VILA-MATAS 14 ENE 2014:
ResponEliminaAl final de sus días, cubría sus vestidos con trozos de periódico. “Podría leerte”, le dijo Duchamp.
enllaç aquí
Bon dia!
ResponEliminaDOCUMENTA a BCN va associat a Premi Literari, el del 2013 té una entrada en aquest blog, l´Albert Forns.
Ara com a llibreria DOCUMENTA està passant per uns moments de passió literària, per mi. Coneixeu el nou projecte del sr COTS i cia.? Aventura titànica en temps de "crisi"
Bones Lectures!
Imma C.
el meu sincer agraïment i la meua rendida admiració van avui per a qui haja arreglat la finestreta dels comentaris recents...
ResponEliminaEm sumo a l'agraïment i a l'admiració!!!
EliminaHooola!
ResponEliminabona feina!
Quin llibre m´aconselleu per començar amb l´autor irlandès Colm Toibin?
Imma C.
Hola Imma,
EliminaDel Toíbìn he llegit Brooklyn i Un llarg hivern, la primera és una novel·la bonica, amb un missatge positiu tot i les dificultats amb les que es troba la protagonista, una irlandesa que emigra a NY cap als anys 50, escrit amb una gran sensibilitat. Un llarg hivern, en canvi, és un llibre cru, narra una història molt dura, amb un retrat femení terrible, ambientada al Pallars Sobirà. Els dos em van agradar molt. Faré cas a "G" i continuaré pels llibres que recomana.
Per començar recomanaria The south o Homage to Barcelona. També em semblen prou interessants la sèrie d'assajos "Love in a Dark Time". Si t'interessa la cultura 'queer' et recomano vivament les novel les de Sarah Waters, ambientades en l'època victoriana, una delícia.
ResponEliminaG
Benvolgut G, gràcies per les recomanacions, i si en vols fer entrades al blog ja ho saps, és un blog obert.
EliminaBenvolguda Imma C., a tu et diem el mateix...ja ho saps...
THE ROUND HOUSE (La Casa Redonda). LOUISE ERDRICH (Minnesota, 1954)
ResponEliminaNational Book Award for Fiction, 2012
Algun dels lectors del Orfes del sr Boix la coneix? Crec que pot ser una bona lectura, sempre que el llibre d´Erdrich m´empaiti.
Imma C.
Jo no el conec Imma, si t'empaita i t'atrapa, ja ens diràs què tal!
Elimina"Escribir
ResponEliminacomo quien deja la luz encendida
y duerme de pie sobre sí misma
para pasar cuentas con el miedo
escribir
para reorganizar
escribir
sin hacer concesiones."
CHANTAL MAILLARD (1951, Bèlgica)
Imma C.
Un futur interessant?
ResponEliminadiria que l'enllaç és erroni
Eliminacompletament incorrecte...
Eliminaaquest altre crec que no:
Allargar el final de Paper de vidre
Contes!!!!
EliminaHe vist que al bloc només surt l'última entrada que s'ha fet, i em sembla que així es queda massa curt. Això respon a una decisió d'algun orfe/òrfena que ho ha fet o simplement ha estat un accident? Gràcies.
ResponEliminaSí, a mi també m'ha estranyat. M'agradava més com abans, que es podien veure tres o quatre entrades més, a banda de la darrera.
EliminaUn problema tècnic d'inserció d'imatges havia distorsionat l'aparença del blog. Sembla solucionat.
EliminaGràcies!
EliminaPot ser sóc jo que sóc una mica maldestre amb això de penjar els arxius. Perdoneu!!!
EliminaRafa m.
No hi ha res que perdonar, Rafa m. Al contrari estem ben pagats que hi col·laboreu en portar aquest bloc endavant!
EliminaDIVISA
ResponEliminaA l´atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,
de classe obrera i nació oprimida.
I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.
M. MERCÈ MARÇAL. Cau de llunes
Imma C.
"On ne naît pas femme, on le devient."
EliminaSimone de Beauvoir
DIA DE LA POESIA CATALANA A INTERNET: 17 DE MARÇ
ResponEliminala nostra macota ja està de primavera! Amb camamilla florida i tot. Bona primavera, amics i amigues.
ResponEliminaohhhh!!!
Eliminaun web de regal:
ResponEliminalletrA: 33 poetes de menys de 35
INVITACIÓ
EliminaTu, que has obert aquest llibre,
accepta´l, doncs, com una forma inútil de fracàs.
Perquè, sense conèixer-nos, alguna vegada
ens hem necessitat.
Com si la vida s´ofegara
i tu i jo (cadascú a la seua banda del paper)
haguérem naufragat en el poema.
QUAN ÉREM DIVENDRES. ÀNGELS GREGORI (Oliva (La Safor) - 1985)
Imma C.
QUAN ÉREM DIVENDRES
EliminaRecordaves les dates d´algunes guerres
i et preguntaves com juntar el buit i el dolor
mentre netejaves el peix fresc a la cuina.
I pensaves quina seria la ciutat
que avui la pluja triaria per quedar-se.
Caminar per una ciutat quan plou
és com passejar-la nua,
m´havies escrit en un missatge.
I jo recordava tots els cels de les pluges
sota les tardes de totes les ciutats,
agafada de tu, com quan érem divendres.
A. Gregori
Imma C.
Transmuta
ResponEliminaEl racó dóna una prespectiva
del camí de sac, cul de cruïlla.
Ara veig que els vicis es treballen per força
i que les virtuts es desfan a l´aigüera:
una mala feina, ruta fatal,
estones que es repeteixen
i la por.
La por que muta
i la gana exagerada
d´una fam que no he sentit,
em diuen de poca salut.
El centre és tort,
no té ritme,
i som en la taquicàrdia consegüent.
Inutilitzo amb unes mans avergonyides
i culpables.
.....................................
Núria Martínez-Vernis. DEIX ON DIR. Trànsfuga
Imma C.
L'ESPAI DE MI
EliminaVetlla l'espai de mi que et configura
i així sabràs que mai no s'interposa
entre tu i jo cap llei de melangia.
No et recordo enyorós: t'estimo en una
dimensió de mi que no sabia
potser perquè el teu cos me l'ocultava.
Ara m'atardo amb tu sense tenir-te
pels blaus i verds lentíssims de la tarda
i pels ocres tendríssims del poema.
Miquel Martí i Pol
LES FLEURS DU MAL
ResponEliminaAL LECTOR
L´estultícia, el pecat, l´error, la cobejança,
ens transbalsen el cos, torben els pensaments,
i alimenten els nostres gentils remordiments,
tal com els mendicants amb la seva menjança.
.......................................
CHARLES BAUDELAIRE (Paris, 9 d´abril 1821 - 31 agost 1867)
Imma C.
No sé si ja se n'ha parlat però crec que seria interessant preguntar quins són els llibres que més us han marcat al llarg de la vostra vida. Així podriem compartir-los amb la resta d'orfes per tal de trobar potser punts en comú i fer noves descobertes literàries.
ResponEliminaGràcies
Benvolguts orfes,
ResponEliminaHaig de fer un regal especial a una persona especial que ACABA DE NÉIXER. Vull que en el paquet hi hagi algun llibre. Com que sou el meu millor referent m'atreveixo a preguntar. Em recomaneu alguna cosa?
Hola,
ResponEliminaALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES (Where the wild things are) de MAURICE SENDAK (1928-2012)
Obra de referència en literatura infantil de tots els temps. Entrada l món de la fantasia i el joc.
Imma C.
Magda, a part de la recomanació de l'Imma, amb la que estic 100% d'acord, hauries de considerar que vols que signifiqui el llibre que li regalis:
Elimina- vols un llibre/conte que pugui manipular des de ben petit? en aquest cas cal que sigui de poques pàgines, colors molt vius i dibuixos simples i clars, en trobaràs molts, i d'il·lustradors magnífics
- si el què vols és un conte que es miri de més grandet, que puguin explicar-li i que si en té cura pugui tenir-lo tota la vida, el que proposa l'Imma és fantàstic, i n'hi ha molts d'altres, les editorials Kalandraka, baula, cruïlla, la galera...en tenen un bon reguitzell, et recomano el blog de l'espolsada on sovint hi recomana llibres infantils il·lustrats meravellosos http://lespolsadallibres.blogspot.com.es/
- Una altra possibilitat és un llibre de contes perquè els pares els hi expliqui, també en trobaràs molts, de clàssics i de no tan clàssics (una casa plena de contes a casa meva ha donat molt joc, però a partir dels 5 anys)
Jo sóc partidaria de no saltar-me cap fase, de no voler correr massa i procurar no oferir-los el què encara no poden valorar en la seva totalitat perquè quan els toca gaudir-ne si els hi hem donat abans d'hora consideren que és de massa petits, cada criatura té el seu ritme...és difícil de gestionar en la societat en la que vivim on tothom té pressa i sembla que vulguem que els nens creixin massa ràpid... però un llibre/conte sempre és un regal magnífic.
Un parell de contes magnífics i de defensa de la igualtat de gènere: Rosa Caramel i Artur i Clementina de l'Adela Turin a Kalandraka
Moltíssimes gràcies a les dues. Estic totalment d'acord amb allò de no cremar etapes. I per descomptat que li compraré algun d'aquests comptes "de poques pàgines, colors molt vius i dibuixos simples i clars" que compro a sempre que haig de fer un regal de naixement i que la criatura en qüestió tindrà per moltes bandes començant per sa mare. Volia, a més, alguna altra cosa, una mica més especial, per guardar en una lleixa i poder mirar i escoltar quan li comencin a llegir contes. Buscaré ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES, pot ser una bona opció. Gràcies de nou.
EliminaUn dia del llibre, brutal Vila-Matas
ResponEliminaBRUTAL artícle!!!!!
EliminaBestial VM!
Gràcies Cava!!
Un altre premi per a una coneguda dels orfes, María Victoria Atencia
ResponEliminaTERTÚLIES DE MAR I LLIBRES al Museu Marítim de BCN
ResponEliminaMireu de què van i si podeu arribeu- vos a les Drassanes de BCN per escoltar bona literatuta de mar
Ahir van parlar sobre MOBY-DICK: Francesc Lleal Galceran (capità de la Marina Mercant i tot un erudit en Moby-Dick) i Ma. Antònia Oliver, traductora al català de la novel.la de Melville.
Interessant entrevista a la secció Gent corrent de El Periódico, 12.5.14
"MOBY-DICK és un viatge cap a l´interior d´un mateix"
Imma C.
Un acudit de V-M? Larkin está reunido (ENRIQUE VILA-MATAS 20 MAIG 2014)
ResponEliminaANTONIO MACHADO (Sevilla 1875 - Colliure 1939)
ResponEliminaCanta, canta en claro rimo,
el almendro en verde rama
y el doble sauce del río.
Canta de la parda encina
la rama que el
y el hacha corta
y la flor que nadie mira.
De los perales del huerto
la blanca flor, la rosada
flor del melocotonero.
Y ese olor
que arranca el viento mojado
a los habares en flor.
Imma C.
"Solo recuerdo la emoción de las cosas y se me olvida todo lo demás"
EliminaA.Machado
Imma C.
quin embolic!
ResponEliminaBICYCLE DIARIES, 2009 I HOW MUSIC WORKS, 2012 de DAVID BYRNE. ed Reservoir books
ResponEliminaEls coneixeu? Per afeccionats a la bicleta i la música.
Imma C.
Claudio Magris, premi FIL 2014
ResponEliminaQue gran el Magris! I que grans els seus llibres! I que gran la seua dona, Verd aigua. Aquest home és un luxe!
EliminaM'encanta la tardor style del blog!!
ResponEliminaGràcies cavaliere!!
Gràcies equip...
ResponEliminaEL FUTURO
ResponEliminaY sé muy bien que no estarás.
No estarás en la calle,
en el murmullo que brota de noche
de los postes de alumbrado,
ni en el gesto de elegir el menú,
ni en la sonrisa que alivia
los completos de los subtes,
ni en los libros prestados
ni en el hasta mañana.
No estarás en mis sueños,
en el destino original
de mis palabras,
ni en una cifra telefónica estarás
o en el color de un par de guantes
o una blusa.
Me enojaré amor mío,
sin que sea por ti,
y compraré bombones
pero no para ti,
me pararé en la esquina
a la que no vendrás,
y diré las palabras que se dicen
y comeré las cosas que se comen
y soñaré las cosas que se sueñan
y sé muy bien que no estarás,
ni aquí adentro, la cárcel
donde aún te retengo,
ni allí fuera, este río de calles
y de puentes.
No estarás para nada,
no serás ni recuerdo,
y cuando piense en ti
pensaré un pensamiento
que oscuramente
trata de acordarse de ti.
Julio Cortázar
DAMIÀ BARDERA. CONTES DE PROPINA.
ResponEliminaEd. El Cep i la Nansa.2014
Jo de vosaltres no em voldria perdre aquests contes, ni els de ELS NENS DEL SAC.
Imma C.
a la panera, doncs!
EliminaUns fragments:
Eliminahttp://www.damiabardera.com/files/fragments/contes_de%20propina.pdf
RETRATS LITERARIS a la DOCUMENTA de BCN
ResponEliminaSi sou de BCN passeu per la nova DOCUMENTA per VEURE uns bons retrats literaris, p.e AUSTER, RODOREDA...
Imma C.
Gràcies Imma, no sóc de Bcn, però fa dies que tinc pendent una visita a la nova Documenta... a veure doncs si la teva recomanació m'acaba d'empentar..
ResponEliminaPUNT DE MIRA
ResponEliminaLlibres
El paradís podria ser una biblioteca infinita, on els llibres no s’acabarien mai
JOAN F. MIRA 28 ENE 2015
Frase brutal de maca...
Elimina(També podria ser l'infern així, però)
de moment, Toni, em sembla més com el purgatori:
Eliminala muntanya de llibres per llegir és gran, enorme
però comprem com si anessin a acabar-se les llibreries demà
un beneït i plaent cràter de Sísif
Feliç any nou de la cabra
ResponEliminaels xinesos tenen també cabres i...?
EliminaFelicitacions a totes i a tots.
CATORZE. Biblioteca. Lluís Gavaldà : Sóc un home enamorat.
EliminaA la revista digital CATORZE el cantant dels Pets explica com li ha agradat tant la novel.la de l´autor noruec KARL VON KNAUSGÄRD Un hombre enamorado (autobiografia). Coincidències de lectures i opinions. Brutal!
Imma C.
Imma,
EliminaProperament L'altra ed. comença a publicar aquest autor en català!!!
Toni F.
Desolador:
ResponEliminahttp://cat.elpais.com/cat/2015/03/04/cultura/1425453103_819705.html
CERCLE D'ECONOMIA. Cicle "Grans novel.les del segle XX"
ResponEliminaM. PROUST, A la recerca del temps perdut
T. Mann, La muntanya màgica
V. Wolf, Orlando
E. Hemingway, Per qui repiquen les campanes?
A. Camus, L'estranger
R. Musil, L'home sense atributs
P. Baroja, El árbol de la ciencia
V. Nabokov, Lolita
V. Grossmann, Vida i destí
M. Rodoreda, La plaça del diamant
G. Bassani, El jardí del Finzi-Contini
D. Foster Wallace, La broma infinita
Coincidiu anb aquesta tria? Podeu trobar els vídeos de les sessions a la web del Cercle d'Economia.
Tota una classe universitària de bona Literatura.
Imma C.
Enllaç esmentat (gràcies Imma C.)
EliminaImma,
EliminaRes a dir a la llista. Però mola molt molt que hi hagi la Rodoreda i, per suposat, en Foster Wallace!!!!
Bon dia!
ResponEliminaTot passejant pel ciberespai he anat a parar "els de dalt" un blog: "espai de literatura amb ressenyes, reportatges, entrevistes i notícies llargues i no tan llargues."
Ja ho veieu un parent nostre.
Imma C.
bloc esmentat (gràcies, Imma C.)
EliminaGEORGES ORWELL (1903- 1950)
ResponEliminaEl dilluns 8 de juny a BCN es conmemora el DIA ORWELL
ANIMAL FARM (La revolta dels animals), 1945
Conte satíric sobre un grup d'animals d'una granja que expulsen els humans i creen un sistema de govern propi que acaba corvertint-se en una tirania brutal.
Imma C.
FRAUEN UND BÜCHER (MUJERES Y LIBROS) Stefan BOLLMANN, 2013
ResponElimina"Assaig. Llegint, les dones van conquerir la seva emancipació. Al principi era només imaginària, però el següent pas va ser posar-la en pràctica. A Mujeres y libros Stefan Bollmann reconstrueix la història de la lectura femenina i la vida de cèlebres heroïnes literàries, des d´Emma Bovary o Susan Sontag fins a Mary Wollstonecraft o Lou Andreas-Salomé."
Laura Freixas
Imma C.
Ha mort Henning Mankell. A aquells que ens agrada la novel·la policiaca/negra de qualitat, que, a més a més d'entretenir i molt bé, també serveix per a tractar críticament els reptes de la societat actual, i que tantes satisfaccions ens va proporcionar el depressiu i pensarós detectiu Kurt Wallander, se'ns ha quedat un buit al cor. A més, l'escriptor és un personatge de la literatura més compromesa. Gràcies, Mankell per tantes hores d'entreteniment i anàlisi de la deriva de la nostra societat.
ResponEliminaLa notícia de la seua mort:
http://cat.elpais.com/cat/2015/10/05/cultura/1444039772_768836.html
Tanquem el tercer calaix i obrim el quart...
ResponElimina