diumenge, 7 de març del 2010

dos autors de novel·la negra, innovadors: Fred Vargas i John Connolly (1)


Els aficcionats a la novel·la negra estem des de fa temps d'enhorabona amb dos renovadors d'aquest tipus de novel·la. Dos autors ben diferents, però que tenen quelcom que els uneix: el gust per la introspecció dels personatges, amb unes elucubracions mentals al·lucinants; irrupció d'elements "irreals" i "fantàstics" en l'acció; un investigador protagonista que va creixent personalment amb molts matisos, i, sobretot, l'obsessió per l'estil i l'escriptura. La trama és perfecta, però el camí de l'escriptura de la novel·la és enormement interessant.

1) Un és l'irlandès, però que ha triat els Estats Units d'Amèrica com a escenari de les seues propostes, John Connolly.

Els seus llibres, per ordre cronològic:
- Todo lo que muere
- El poder de las tinieblas
- Perfil asesino
- El camino a casa
- El ángel negro
- Els turmentats
- Los hombres de la guadaña
- Els amants

(He escrit els títols segons l'edició que tinc: en castellà, Tusquets; en català, Bromera.)

La meua trajectòria personal va començar amb El ángel negro (intensa, obscura, terrorífica, que em va captivar) i, en acabat, vaig anar cap al darrere i a esperar, amb ansietat, cada nova entrega de la saga de Charlie Parker. Unes, millors que no d'altres, però no defrauden mai.

elPac

2 comentaris:

  1. Tinc un amic que sempre m'ha dit que la Fred Vargas és molt molt bona...

    ResponElimina
  2. Els meus dos autors preferits en novel·la negra. La tercera verge i el ánngel negro són relectures des de fa tres estius, sempre hi descobreixo alguna cosa. Una altra autora per quin tinc passió és Anne Holt, em sembla extraordinàriament intel·ligent.

    ResponElimina