El nostre bon amic Toni ens el recomana:
Autor: Doctorow, E. L.
Col·lecció: Mirmanda
ISBN: 978-84-92440-42-9
Pàgines: 204
Preu: 18 Euros
La història d'Homer i Langley Collyer forma part de la mitologia de Nova York. Fills d’un ginecòleg eminent de Manhattan, la mort dels pares (per la grip espanyola del 1918) i la ceguesa d’Homer van torçar-los la vida. Poc a poc, s’aïllen del món i viuen reclosos al número 2.078 de la Cinquena Avinguda. Quan a finals dels anys quaranta la policia va trobar els cossos dels dos excèntrics germans a la mansió familiar, va néixer la llegenda. Però ¿per què és tan fascinant la seva història? ¿Per què ha passat a formar part de l’imaginari de milers de novaiorquesos? Perquè, durant dècades, van anar omplint casa seva de tones i tones d’andròmines igual que el món s’anava omplint d’esdeveniments.
En el seu darrer llibre, publicat la tardor passada als Estats Units, E. L. Doctorow ens explica a través de les paraules d’Homer, el germà cec, la seva versió de la història dels Collyer. I aquest magistral relat en primera persona, fruit d’una mirada compassiva que desperta l’empatia, ens fa testimonis dels esdeveniments que determinaren la vida i la mort dels dos germans. En paraules del propi Doctorow: «Quan tot això va passar, jo era només un nen. La història dels germans Collyer se’m va quedar enquistada a la imaginació durant tots aquests anys. No tenia cap altre remei que escriure el llibre per provar d’entendre-la».
Isabel. El video que vas posar és una pel·licula,o en forma part d'una. Perque per desgràcia he vist que a la Filmo, "Cuervos" no la fan. Si no és que se m'ha passat !!!
ResponEliminaJo aquesta tarda també anava abuscar "Cuentos" de Saliger. I algún altre de S. Bellow. Curiosament, "Homer i Langley", el vaig anar a buscar a la biblioteca fa unas dies.
Ilcavalliere, i elPac: Gràcies per la vostra feina.
"Cuervos" és un dels 8 relats que formen la pel.licula :"Los sueños de Akira Kurosawa"
ResponEliminaHe trobat un resum:
Sueños" es un compendio de 8 pequeños cuentos oníricos que a priori sólo tienen en común que el protagonista de cada uno de ellos es masculino (¿imágenes fragmentadas del propio director?). No hay línea argumental que los enlace, pero como buen poema, te lleva a diferentes estados anímicos con una prosodia muy marcada:
"El sol bajo la lluvia". Un pequeño niño espía una boda de zorros y es obligado a devolver el honor a éstos a través del Seppuku (suicido ritual).
"El huerto de los melocotoneros". El amor de un niño por la naturaleza es premiado con el baile de una corte de melocotoneros recién talados.
"La tormenta de nieve". Tres escaladores están a punto de morir congelados en plena tormenta de nieve cuando se les aparece “Yuki Onna” (la dama de las nieves).
"El túnel". Un soldado regresa de la guerra y tras pasar un extraño túnel se le presentan sus compañeros muertos, que no saben que lo están.
"Los cuervos". Un pintor admira cuadros de Van Gogh, cuando se ve transportado a la Holanda que representan y allí conoce al artista (interpretado por Martin Scorsese).
"El monte Fuji en llamas" Una central nuclear explota, y Japón está siendo irradiada. Los supervivientes asisten a los suicidios colectivos y se preguntan cómo continuar.
"El ogro llorón". Un viajero deambula por un Japón devastado cuando se encuentra con un “Oni”, que no es más que un humano mutado que le explica el sufrimiento de los pocos seres vivos que quedan.
"El pueblo de los molinos de agua". Un viajero llega a un pueblo que está en total armonía con el entorno, y la muerte no es más que la celebración de la vida que se ha tenido.
Gràcies Isabel. Veig que encara hi sóc a temps!
ResponEliminaAl final no em vaig comprar cap llibre. Vaig baixar a Barcelona massa tard i a més volia anar a la xerrada J.J. Abrams: "de Alias"a "Lost".Vaig anara la biblio a tornar un llibre i m'en vaig endur un de contes de S. Bellow. Després vaig anar a la xerrada sobre J.J. Abrams i les sèries que ha fet...i es clar Lost. Pot ser algú dirà: que pesats aquests de Lost ! Uns diuen que és molt dolenta, però la miren. A mi m'agrada. J.J. Abrams crec que és molt bo amb la ciència ficció.
Jo tampoc he participat en el concurs de LHDL.
Ja diràs que tal " Nou Contes" de J.D. Saliger. Tothom diu que són molt bons.