divendres, 13 d’agost del 2010

Una luna | Martín Caparrós


Una luna.- Martín Caparrós
Eitorial Anagrama

(Gràcies, il cavaliere, per citar i recomanar aquest llibre en la prosa de guàrdia -divendres, 6 d'agost-. Impressionant!)

Una luna és un diari de un viatge, un viatge a l'horror: dones que han estat obligades a prostituir-se, emigrants en pasteres, víctimes africanes de la sida, xiquets soldats, estudiants desarrelats... tot un munt de gent obligada a buscar nous llocs on poder viure una vida distinta a la que els ha pertocat.
Caparrós rep l'encàrrec d'una agència de les Nacions Unides de fer, durant el temps d'una lluna, uns reportatges sobre tota aquesta gent. Ho fa amb una mirada distinta, sense estalviar-se l'autocrítica, abocat a l'abisme, buscant sempre una nova manera de contar aquests horrors, amb tocs d'autobiografia, sempre mirant el doble vessant d'aquest món: rics-pobres, blancs-de color, primer-tercer món, etc. S'ho endú tot per davant: programes d'ajuda, ONGs, organismes internacionals... I sempre, una crònica que t'obliga a posicionar-te, a interrogar-te a tu mateix quin paper hi jugues en aquest món.
Un llibre que et remou els budells i que no deixarà indiferent ningú. Molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada