dimarts, 23 de març del 2010

El Centenari d'Akira Kurosawa



Nascut el 23 de març de 1910, al si d’una família de descendents samurais, Kurosawa comença a estudiar Belles Arts però el seu interès pel cinema fa que debuti en la direcció el 1943. El 1950 realitza Rashomon, guanya el Lleó d’Or a Venècia i dóna a conèixer el cinema japonès a Occident. Amb una filmografia repleta de clàssics, el cinema Kurosawa va transitar per diferents gèneres explorant una gran diversitat de temes, d’entre els quals predomina la fascinació pel Japó feudal.
Avui dimarts dia 23, a les 19.30 h, tindrà lloc la presentació del llibre:"Akira Kurosawa. La mirada del samurai", a càrrec dels seus autors Andrés Expósito, Carlos Giménez Soria, Jordi Puigdomènech, el crític i editor Juan Carlos Rentero. També hi participarà Josep M. Caparrós, director de l’Any Kurosawa 2010. A continuació es projectarà el film Rashomon (1950).

Informació facilitada per la Filmoteca de Catalunya.

5 comentaris:

  1. Quina passada !!! Gràcies Isabel. Si puc aniré a la Filmo. Al menys a veure "Cuervos".

    ResponElimina
  2. Si us interessa Akira Kurosawa, es projectaran cicles de pel.lícules a diversos llocs: Barcelona, València, Sitges.... durant aquest any.
    Dins aquest enllaç, teniu un programa: " Programa de l'any Kurosawa 2010".

    http://www.acceso.com/display_release.html?id=63911

    ResponElimina
  3. Des que vaig veure (en el mesolític em sembla ja) Dersu Uzala, em vaig enamorar d'aquest director. Kagemusha, Ran i Los sueños trobe que són una passada. Què bé un any Kurosawa!

    ResponElimina