diumenge, 17 de març del 2013

M'AGRADA LA FAMILIA QUE M'HA TOCAT. Carme Thió

M'agrada la família que m'ha tocat
Carme Thió de Pol
Eumo Ed.
2013
228 pàg.

Carme Thió és una psicòloga amb una llarga trajectòria i especialitzada en educació infantil.

En aquest llibre que es presenta com la culminació de més de 30 anys de treball, experiència i contacte amb grups de pares i fills, proposa l'educació positiva a partir de la comunicació entre els pares i els fills i la capàcitat d'anàlisi i intervenció dels adults.
En definitiva, per aconseguir una millor convivència i unes relacions familiars més satisfactòries.

L'autora divideix el llibre en diferents capítols, que són alhora grans temes (i que poden arribar a ser problemes i preocupacions  pels pares -i els fills- segons els casos)...:
L'educació, l'estima, l'autoritat, la comunicació, les conductes agressives, la gelosia, la por, les emocions, el dia a dia, temes incòmodes  o controvertits com la mort, i les diferències de criteri dins la parella progenitora...

El que ens pot interessar d'aquest llibre, narrativament parlant, és que Carme Thió escriu i s'explica molt bé; és fresca i no pontifica. Cada capítol va acompanyat de varis testimonis de nens que ens ajuden a situar-nos segons el punt de vista dels infants.

Necessari!

4 comentaris:

  1. M'agrada, sobretot, perquè dius que no pontifica i que, a més, aporta el punt de vista dels infants(cosa que no tots els pedagogs han tingut en compte).

    ResponElimina
  2. Gràcies Toni F., el tindré en compte!!!

    ResponElimina
  3. He sentit la Carme Thió a la ràdio, alguna vegada, i parla amb naturalitatde tot allò relacionat amb nens i família.
    Em miraré el llibre,com diu en Sícoris no pontifica, aquests dies que la paraula s´ha fet sentir amb el nou Papa FRANCESC I.

    Imma C.

    ResponElimina
  4. No em puc estar d'enllaçar un tubo que balla per la xarxa:
    el punt
    que també parla de ser positius quan eduquem.

    ResponElimina