divendres, 19 d’agost del 2011

Mitologías de invierno / El emperador de Occidente.- Pierre Michon


Mitologías de invierno / El emperador de Occidente
Pierre Michon
Trad. Nicolás Valencia
Ediciones Alfabia

Dues meravelles més del gran Michon!


M'havia guardat per al final de l'estiu el totxo (1212 pàg.) de Visión desde el fondo del mar del Rafael Argullol, però, ah!, els déus m'han posat al davant alguns bombons que no he pogut deixar d'agafar, interrompent la seua lectura. Dos d'aquests bombonets ens els ofereixen Ediciones Alfabia en un sol volum:

1.- Mitologías de invierno. Una sèrie de breus contes on se'ns expliquen històries de metges, sants, màrtirs, sacerdots, reis, revolucionaris, de la comprensió d'un món que canvia, de la invenció de textos de màrtirs i relíquies, de la formació d'ordes religiosos..., en dos paisatges distints (quines descripcions!), però amb unitat. Breus contes amb un prosa condensada i precisa, amb frases curtes (si Borges els hagués llegit, de segur li haurien agradat).

2.- El relat de l'emperador d'Occident Alaric (l'Imperi Romà d'Occident està enfontsant-se; els bàrbars ja hi són dins). Ací el llenguatge canvia totalment: més poètic, frases més llarges... Una altra joia.

Després d' Els onze i de Vidas minúsculas, ja vaig dir-vos que buscaria altres obres del Michon, i no m'ha decebut aquesta cerca. Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada